Informatiu cap de Setmana 28-11-2020

La verema de la Denominació d’Origen Montsant estar a punt d’acabar i des d’aquest organisme valoren que, si bé les xifres són més baixes de l’habitual, han estat molt més satisfactòries del que es podia preveure a principis d’estiu. Així, malgrat la reducció de la producció final, que estarà lleugerament per sobre dels 5,5 milions de quilos, el raïm que ha entrat als cellers presenta un bon nivell sanitari, tot i els agreujants provocats pel míldiu.  

Els 5,5 milions quilos veremats suposen una reducció de la producció del 15% respecte a la verema de l’any 2019, i un 25% respecte a la mitjana de la DO Montsant al llarg dels darrers anys. Això, en una verema que ha estat la més curta en la història de la DO. Aquest fet és un clar indicador que les condicions climàtiques canviants estan afectant directament a les veremes, que no només s’avancen any rere any sinó que es veuen accelerades perquè el raïm arriba al punt de maduració abans del que era habitual.  

Pel que fa a la vinya, la meteorologia d’aquest 2020 ha condicionat plenament el seu estat. En contraposició a la intensa sequera viscuda l’any passat, enguany ha estat tot el contrari, amb registres de precipitació que tripliquen els de 2019.  Aquesta intensificació de les pluges, especialment durant els mesos de primavera ha estat la responsable de la presència de plagues, i especialment del míldiu.

paisatge priorat

Publicitat