Informatiu cap de Setmana 06-08-2022

El Consell Regulador de la DOQ Priorat impulsa, entre els 107 cellers que aplega, la realització d’un estudi per determinar quines són les necessitats d’energia elèctrica de cadascun dels cellers per assessorar-los, fomentar l’estalvi energètic i, a la vegada, promoure la implementació d’instal·lacions renovables amb l’objectiu d’esdevenir cent per cent autosuficients.

Per dur a terme aquest projecte, un tècnic en energies renovables realitza una primera visita als cellers i, fruit de l’entrevista personal i la inspecció de les instal·lacions, determina quina és la seva despesa energètica i en proposa les primeres accions d’estalvi energètic. Aquesta iniciativa, pionera en el sector vitivinícola català, està alineada amb la Llei 16/2017 del canvi climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya i que promou “la implicació de les comunitats locals per impulsar l’autoconsum a partir d’energies renovables amb la utilització d’espais ja alterats ”.

El Consell Regulador de la DOQ Priorat defensa, des de fa més d’una dècada, la implementació racional d’energies cent per cent renovables. De fet, l’ens ha aprovat en diverses sessions plenàries mocions per oposar-se a la instal·lació de grans projectes que contemplen la construcció de centrals de producció d’energia que agredeixen el medi natural i que no s’integren adequadament en el paisatge.

Així mateix, Des de fa anys, el Consell Regulador de la DOQ Priorat impulsa accions de preservació del patrimoni natural. D’una banda; les noves plantacions de vinya són autoritzades i controlades per un tècnic del Consell, que treballa sempre atenent criteris de sostenibilitat i de preservació de la biodiversitat del territori. A la vinya, d’altra banda, des del Consell Regulador es promou que el cultiu sigui el màxim respectuós amb la biodiversitat del seu espai natural.

DOQPriorat

 

Publicitat