Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

Falset tindrà Festa Major aquest 2021. No serà una Festa Major com sempre sinó que estarà perfectament adaptada a les actuals mesures Covid-19 però a diferència de l’any passat, enguany el consistori ha programat diversos actes, la majoria dels quals tindran lloc a l’envelat de l’Euterpe.

Atesa l’evolució de la pandèmia a Catalunya les darreres setmanes, l’Ajuntament ha decidit tancar un programa en el qual cap acte començarà més tard de les 8 del vespre, tot i que es mantenen algunes de les cites més tradicionals de la celebració, com ara l’Espígol, les Danses i el Ball de coques.

El regidor de festes, Jan Coll, va destacar que “teniem moltes ganes de fer festa en la mesura de lo possible” i va animar a tots els falsetans I falsetanes a mirar-s’ho positivament: “Tot i que serà amb mesures, adaptada al moment, diferent, ens hem de queda en que enguany podem fer la Festa Major”.

El programa de festes presentat ahir en el ple de l’Ajuntament té un primer acte el 8 d’agost, amb la celebració de les Danses a les 20 hores. Es tracta d’un acte de reconeixement públic a persones i entitats del poble que, en aquesta ocasió, es concentrarà a l’envelat de l’Euterpe, malgrat que, tradicionalment, consisteix en un cercavila que porta les autoritats, els quintos i les pubilles als domicilis de cadascun dels homenatjats.

El divendres 13 d’agost s’ha previst el tradicional repic de campanes i enlairada de coets i el pregó a l’envelat de l’Euterpe en un horari de mitja tarda (les 17.30 hores).  El programa del dia 13 el tancarà un Concert de Quintos, amb els grups prioratins Primera Cita i Mano’s Rock, i amb un horari del tot inusual (les 20 hores) per a un concert de pop i rock adreçat al públic més jove.

L’endemà, 14 d’agost, hi ha previstos l’espectacle infanttil Cat Rock en Família, a les 11 hores, i un concert amb l’orquestra Nueva Alaska, a les 20.00h. La jornada del diumenge dia 15 començarà amb el tradicional Espígol, que enlloc de recórrer els carrers es concentrarà en l’envelat de l’Euterpe.

Entre els actes del 15 d’agost, hi ha programada una funció de teatre (amb el grup jove de la companyia l’Artesana) i el Ball de Coques (a les 20 hores) també a l’envelat de l’Euterpe i no a la plaça de la Quartera, tal com és tradicional.

La Festa Major es clourà el dilluns 16 d’agost amb l’espectacle “Camins de jota”, a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, la Banda de Música Vila de Falset i l’associació de dansa La Clavellinera.

El regidor de festes explicava que “és un programa pensat pel moment i per tots els públics” i reiterava que “ens hem de quedar en que enguany podem fer festes mentre que l’any passat no va ser així”.

festamajorfalset

Publicitat