Imprimeix

La Denominació d’Origen Montsant compleix 20 anys. El 5 de novembre de 2001 es publicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el reglament de la seva creació amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que conformen avui en dia la DO Montsant (60).  Al llarg d’aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional. Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Com tampoc deixen de créixer els esforços que la DO posa en pro de l’autoconeixement. Els estudis de zonificació, l’aposta per les seves varietats històriques (garnatxes i carinyenes) així com per la sostenibilitat han estat claus al llarg dels darrers anys, convertint-se en un segell més de la seva identitat.

Per commemorar l’efemèride, des de la DO han organitzat la campanya El fil fúcsia del destí que s’inspira en la llegenda oriental que explica que un fil vermell invisible ens connecta amb qui estem destinats a trobar-nos, sense importar el lloc, el temps o les circumstàncies. Aquest fill es pot estirar o contraure, però mai trencar. A la DO Montsant també existeix aquest fil, però no és vermell sinó fúcsia. Un fil fúcsia que connecta tots els cellers de la DO Montsant entre ells així com amb el seu entorn, el seu paisatge, la seva terra i la seva gent, les tradicions i, en definitiva, una manera de fer.

La campanya gràfica d’El fil fúcsia del destí tindrà un desplegament tant online com offline, amb una potent identitat visual a les xarxes socials, i una rèplica offline a través de la botiga de la DO, amb enviaments personalitzats per a aquells que facin la seva comanda de vins Montsant.  

Així mateix, dins de les diferents accions que es portaran a terme per commemorar aquest 20è aniversari també hi ha la realització d’una sèrie de vídeos amb la col·laboració de diferents persones que tenen o han tingut un pes específic en la DO. Vídeos que serviran per analitzar la història de la DO Montsant i els canvis que hi ha hagut al llarg d’aquests anys, tant pel que fa a la viticultura, com als cellers o els vins, entre altres temes.

Una altra de les accions que es portaran a terme serà una gira per les principals escoles d’hostaleria. Un exercici de divulgació que la DO Montsant considera fonamental per tal d’apropar els seus vins als professionals del futur i formar-los perquè tinguin una concepció completa i correcta de què és i com es treballa a la DO.

A més d’aquesta gira de tastos per les escoles, la DO Montsant prepara també tota una sèrie de tastos que s’aniran celebrant al llarg dels pròxims mesos. Tastos que estaran destinats tant a professionals com a públic final, i que buscaran apropar la celebració del 20è aniversari a tots aquells seguidors dels vins Montsant.

dom 20aniversari

Vist: 1370