Butlletí informatiu 01-02-2023

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha refermat aquesta setmana al Parlament el compromís del Govern amb el tancament de les centrals nuclears situades a Catalunya en els terminis acordats. Jordà va manifestar que l’anunci de la Comissió Europea d’etiquetar com a verdes les inversions en gas i energia nuclear “en cap cas modificarà el full de ruta energètic del Govern perquè sabem que un model energètic net, democràtic, distirbuït i sense nuclears és possible”.

Jordà va defensar “l’aposta per accelerar la transició energètica” i el compromís amb els acords recollits en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica i a la Llei del Canvi Climàtic, que preveuen garantir un sistema energètic descentralitzat i descarbonitzat i basat en les eneregies renovables. “Amb la situació d’emergència climàtica en la què ens trobem en aquest país, el govern ha de treballar per tirar endavant la transició energètica i avançar cap a un consum de combustibles fòssils que tendeixi a ser nul”, explicava Jordà.

En aquest sentit, la consellera va recordar que la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT), presentada divendres passat, i que analitza les possibles evolucions del sistema energètic català i defineix les estratègies necessàries per materialitzar la transició energètica, conclou que Catalunya assolirà la neutralitat climàtica l’any 2050.

Central Nuclear asco

Publicitat