Informatiu cap de Setmana 02-03-2024

El teatre L'Artesana iniciarà el pròxim diumenge 27 de febrer la temporada d'hivern. Ho farà amb la novetat del projecte L'Artesana petita, una iniciativa de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Falset per potenciar la programació d'espectacles adreçats als infants i al públic familiar, proposta que complementarà la programació habitual del teatre. Rosa Poy, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Falset,explicava que "després de la sisena onada, en la que un dels col·lectius més afectats per la Covid han estat els nens, creiem que cal incrementar la presència d'espectacles dirigits al públic infantil". Segons Poy, l'Artesana petita inclou "espectacles d'una gran qualitat, amb una càrrega pedagògica molt important". La regidora destacava que "el públic infantil és molt fidel a la programació de l'Artesana i volem oferir-los una programació que estigui al nivell d'aquesta fidelitat i interés".

Així doncs, en el marc de L'Artesana petita, el primer dels espectacles programats és "Orelles de papallona" (27 de febrer, 18 h), un musical familiar, a càrrec de la companyia Espiral Màgica, guardonat en la 13a edició dels Premis de Teatre Musical. El segon és "Les aventures del lleó vergonyós" (13 de març, 18 h), una proposta de teatre i titelles de la companyia El pot petit, reconeguda en els Premis Arc 2019 i 2021, com a millor gira familiar, i en els Premis Enderrock 2020, pel millor disc familiar. La tercera proposta, de L'Artesana petita, aquesta corresponent a la programació de primavera, serà "Camí a l'Escola" (29 de març, 18 h), a càrrec de CQP Produccions. Aquesta obra de teatre ha rebut el Premi de la Crítica d'Arts Escèniques de Catalunya 2020, com a millor espectacle familiar, i el premi Feten 2021, per la millor posada en escena.

A banda dels espectacles de L'Artesana petita, la programació d'hivern de L'Artesana inclou la projecció de "West side story" (6 de març, 18 h) de Steven Spielberg, una revisió d'un dels musicals més aclamats de tots els temps per part d'un dels directors més reconeguts de la història (projecció organitzada conjuntament amb l'Associació de Dones la Quartera). Per últim, també hi ha programada la presentació del llibre "Minguella Leaks" (11 de març, 19.30 h), que comptarà amb la participació dels autors Josep Maria Minguella i Francesc Aguilar, juntament amb l'exblaugrana Joaquim Hernández (presentació organitzada per Reus Digital i Ràdio Falset).

programacioartesana

Publicitat