Informatiu cap de Setmana 09-12-2023

Ulldemolins celebra aquest cap de setmana la 40+1 Diada de la truita amb suc. Durant dos dies, el municipi reivindicarà aquest plat tant típic de la gastronomia de la comarca del Priorat amb nombroses activitats, que van des tradicional concurs de truites amb suc fins a actuacions musicals passant per un sopar popular.

Després del parèntesi causat per la pandèmia, el municipi prioratí tornarà a celebrar una festa que vol posar en valor aquest plat elaborat a partir d’una truita de fesols i espinacs i ben regada amb una salsa. La truita amb suc és un plat que neix en el marc d’una societat tradicional que es basava en una economia de subsistència i en l'aprofitament dels recursos. L’alcalde del municipi, Sergi Méndez, explicava que “amb aquesta volem difondre i donar a conèixer aquest plat tant nostre”.

Enguany, per celebrar l’efemèride dels 40 anyr, l’ajuntament ha volgut reconèixer tota aquella gent que al llarg d’aquestes dues dècades ha participat i ha aconseguit que la festa hagi arribat fins al dia d’avui. “Volem reconèixer la tasca de les persones que al llarg d’aquests anys han vetllat per preservar la festa i aconseguir una foto de família amb el màxim nombre de guanyadors del concurs de truita amb suc”

A banda de les activitats habituals de la festa, com la demostració i el concurs de truites, enguany també es presentaran un conte infantil que gira al voltant de la història d’aquest plat i una cervesa elaborada amb aigua d’Ulldemolins i pensada especialment per acompanyar la truita amb suc.

truita ambsuc

 

Publicitat