Informatiu cap de Setmana 18-05-2024

Un any més, i ja en van 24, les escoles de la comarca del Priorat participen a la Ràdio a l’Escola, un projecte que pretén apropar aquest mitjà de comunicació als més petits alhora que busca potenciar aspectes tant importants del currículum com l’expressió oral o el vocabulari dels alumnes.

Organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Priorat i en col·laboració amb Ràdio Falset, questa activitat consisteix en què cada escola prepara un programa de ràdio de temàtica diversa. És llavors quan, o bé els alumnes visiten els estudis de la ràdio o un tècnic es desplaça a les escoles per enregistrar els programes i fer-ne el muntatge.

Tal i com explica Judit Vall, directora de l’Escola Garbí de Poboleda i de la ZER Montsant- Serra de Prades, la Ràdio a l’escola “permet fer xarxa entre tots els centres educatius de la comarca i que tots els alumnes, petits I grans, participin conjuntament en l’elaboració del programa. A més a més, fomenta l’oratòria i l’expressió oral dels alumnes, una part molt important del currículum que ens afavoreix treballar tota aquesta part de vocabulari, expressió i continguts molt interessants de treballar”.

La directora del Centre de Recursos Pedagògics del Priorat, Montse Capdevila, afegeix que en aquests més de 20 anys que fa que se celebra el projecte les escoles de la comarca han pogut intercanviar experiències i conèixer què es fa i com es treballa als altres centres. “És un projecte que pot possibilitar l’intercanvi d’experiències entre les diferents escoles ja que molts dels programes es basen en els projectes i les temàtiques que es treballen durant el curs”, explica.

Així mateix, Capdevila posa en valor que l’activitat també és una manera donar a conèixer a les famílies i a la resta de la comunitat educativa que és el que es fa a l’escola. “Una vessant molt important del projecte és que les famílies i tota la comunitat educativa poden conèixer que és el que es fa a l’escola i són partíceps d’aquestes activitats que fan els alumnes. A banda, el fet que sigui un projecte a nivell de tot el Priorat també permet fomentar la identitat de comarca”.

La ràdio a l’escola 2022 ha acabat els enregistraments aquesta setmana. Més endavant, durant el mes de maig, serà quan s’emetran per l’antena de Ràdio Falset.

radioescola2022

Publicitat