Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

L’Ajuntament de Falset tanca aquest dissabte els actes organitzats, al llarg d’aquest mes de juny, amb motiu del Dia mundial del medi ambient. L’acte programat per aquest dissabte (19.30) és, de fet, l’estrena d’una ruta botànica per Falset, que permet conèixer els arbres i les plantes del nucli urbà. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explica que “la ruta s’ha elaborat conjuntament entre l’Ajuntament i el jardiner municipal i explica una mica les característiques dels arbres com ara la seva edat, l’espècie o la ubicació”. “La idea és que hi hagi una nova ruta per conèixer i descobrir Falset”, afirma.

Així doncs, la ruta botànica de Falset proposa un recorregut d’onze parades, una distància de dos quilòmetres i una durada de 45 minuts. En aquesta ocasió, la ruta es farà de manera guiada, i anirà a càrrec del jardiner municipal. Aquesta mateixa ruta podrà fer-se també per lliure, un cop s’hagi instal·lats un seguit de codis QR que permetran l’accés a la informació dels arbres i plantes protagonistes de la passejada.

De la mateixa manera, ben aviat es posarà en funcionament una ruta botànica que permetrà fer una passejada per l’espai natural que es configura a l’entorn de les ermites de Sant Gregori i Sant Cristòfol, el que es coneix com a espai Grèfol, amb informació i detalls sobre la flora típica de bosc mediterrani, que ha comptat amb la col·laboració de Josep Clua.

rutabotanica

Publicitat