Informatiu cap de Setmana 13-04-2024

Pradell de la Teixeta acull aquest cap de setmana la 13a edició del Festival En Veu Alta. Després que fa dos anys s’hagués de cancel·lar i que l’any passat se celebrés amb algunes restriccions, l’EVA torna enguany a la normalitat amb un cap de setmana farcit d’espectacles de narració i tradició oral per a tots els públics.

La directora de l’EVA, Jordina Biosca, explica en declaracions a Ràdio Falset que la pandèmia ha servit per reflexionar i treballar per fer un festival millor. “El festival torna amb les mateixes característiques i el mateix entusiasme que sempre. Tornem amb les mateixes ganes i millorant coses perquè sí que es veritat que aquests dos anys han servit per posicionar-te, mirar què funciona, que no funciona i reflexionar-ho tot. Ha sigut positiu”, destaca.

L’EVA Pradell arrencarà aquest Divendres amb el “Projecte Infinit” d’Oriol Sauleda i Xavier Vallverdú. Així mateix, durant el cap de setmana, també podreu gaudir de la narració gallega de Celso Fernández Sanmartín, Lídia Clua o Mon Mas, que transmetran la narració oral als més petits. La directora del festival posava èmfasi, precisament, en què cal que la narració i la tradició oral arribin a les generacions més joves. “El públic juvenil es pot inserir a molts dels espectacles que proposem, ja siguin els més familiars però també els que són per a adults. Al public jove se li ha de donar espai animar-lo a gaudir dels espectacles com si fós una llepolia perquè sinó el món digital ens guanyarà la partida molt fàcilment”, afirma.

A l’EVA també hi haurà espai per l’àmbit més literari amb la participació del falsetà Toni Orensanz que presentarà el seu llibre “Com vas perdre el braç, Balchowsky?” o Joan Lluís Lluís que llegirà fragments i parlarà de “Junil a les terres dels bàrbars”, guanyadora del Premi Òmnium a la Millor Novel·La del 2021.

Pel que fa a la música, els assistens a l’EVA podran gaudir dels concerts de Oiné Ensemble que presentarà el seu concert-espectacle Figliole e Serpente o els falsetans Primera Cita que hi acturan diumenge al migdia. L’EVA Pradell culminarà amb Paquito forever (el musical) de Joan Vázquez. “És un musical que narra la vida de Paquito, un personatge de Barcelona que va començar a cantar i ballar al Paral·lel i després al Liceu i va tenir una trajectòria molt ascendent que el va portar cap a Amèrica i actuant amb Frank Sinatra”, destaca Biosca.

Com a novetat, al llarg de tot el cap de setmana, també es podrà gaudir dels Telèfons de l’EVA, una instal∙lació artística i un espectacle de narració en què el festival ha volgut fer tangible el mític llibre de Gianni Rodari, Contes per telèfon. La instal∙lació estarà composada per 12 telèfons antics que només caldrà despenjar per sentir per l’auricular, a títol personal i intransferible, una bona història o una bona cançó vinculats als espectacles EVA22.

eva22 cartella3 pradell

Publicitat