Informatiu cap de Setmana 23-09-2023

Falset acollirà aquest dissabte 10 de setembre els actes de cloenda de les 50es Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya, organitzades per Adifolk. Les jornades tenen per objectiu la cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa.

El programa dels actes de cloenda d'aquest dissabte s'iniciarà a les 12 h, amb una gran cercavila pels carrers del poble, en el qual prendran part les companyies participants en les JIF, que seran acompanyades per elements festius de Falset, com la Colla gegantera i els grallers, la Mulassa, el Ball de valencians i el Ball de diables, als quals també se sumaran els Bastons i bastonets de Bellmunt del Priorat. En acabar la cercavila, es farà la fotografia oficial i una recepció de benvinguda a l'Ajuntament de Falset, seguida d'un tastet d'actuacions dels grups internacionals. Ja a la tarda, a les 19 h i al teatre L'Artesana, es farà l'espectacle de cloenda dels 50 anys del festival internacional de folklore de Catalunya, un espectacle gratuït obert a tothom.

L’alcalde de la capital del Priorat, Carlos Brull explicava en declaracions a Ràdio Falset que “és un honor per al municipi poder acollir la cloenda d’aquestes jornades, que serviran també per donar a conèixer Falset una mica més”.

A banda d'acollir els actes de cloenda, cal remarcar que Falset ha tingut una presència destacada en aquest festival, ja que en representació de Catalunya hi han pres part les associacions locals La Clavellinera i la Banda de Música Vila de Falset.

Al marge d'aquestes dues entitats culturals locals, en els actes de cloenda d'aquest dissabte també se citen a Falset la resta de companyies internacionals que enguany han participat en el festival: Folk Dance Ensemble Detelini (Bulgària), Companhia Barrica do Maranhão (Brasil), Katros grupo de danza de Monterrey (Mèxic), Tarumbeta Africa Cultural Group (Kenya) i Romanasul UTC-N Folk Ensemble Cluj Napoca (Romania).

Foto: Darmosmusic Projects

euterpedarmosmusic

Publicitat