Informatiu cap de Setmana 09-12-2023

L’Àrea Bàsica de Salut de Falset es troba sense pediatra des de que, ara fa uns mesos, es va jubilar la professional que ocupava aquesta plaça. Des de llavors, el CAP de Falset, que no ha deixat de prestar el servei, no té ningú que ocupi aquesta vacant i això perjudica l’atenció mèdica als infants de bona part de la comarca del Priorat.

Aquesta situació ha fet que els ajuntaments i la societat civil de la comarca s’hagin mobilitzat i emprès accions per reclamar que aquest servei es torni a reprendre el més aviat possible.

En aquest sentit, els 23 ajuntaments de la comarca han enviat una carta als serveis territorials de Salut en la que reclamen a la Generalitat que cal que es cobreixi aquesta plaça de forma urgent. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explica que “els municipis petits hem de tenir coberts aquests serveis. Vivim en un entorn rural, on les comunicacions son les que són, i, si treballem per frenar el despoblament i que la gent vulgui viure aquí, aquests serveis bàsics han d’estar garantits”.

Brull admet que entenen que Catalunya pateix una falta de professionals de la pediatria i que les places a les zones rurals tampoc són les més demanades, però això no ha de fer que aquetss territoris es quedin sense el servei. “Tot i que aquestes destinacions no són les prioritàries per als professionals, hem de ser perseverants i seguir reclamant aquest servei, és la nostra obligació”, afirma.

També la societat civil s’ha mobilitzat I s’ha iniciat una recollida de signatures. Ho explica una de les impulsores de la iniciativa, Lidia Vera. “Aquesta acció neix a Móra la Nova, on es troben en laa mateixa situació. Recollim sigantures per demostrar que es una preocupació col·lectiva i que cal que hi donem resposta”.

Totes les signatures recollides es faran arribar al Consell Comarcal i als Serveis Territorials del Departament de Salut per pressionar perquè la plaça de pediatra de l’ABS de Falset es cobreixi el més aviat possible.

CAP

Publicitat