Imprimeix

L'Ajuntament de Falset, seguint en la mateixa línia dels darrers anys, ha instal·lat una planta solar fotovoltaica a l'edifici de la Biblioteca Salvador Estrem i Fa i la Casa de la Festa. En total, són 24 plaques solars de 440 watts que generaran l'energia suficient per cobrir el consum de tots dos equipaments públics, així com de l'espai de cotreball que hi ha al costat i el futur Espai Jove que s'ubicarà al mateix edifici.

Amb aquesta instal·lació, l'Ajuntament de Falset preveu reduir la factura energètica un 25%. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destaca que “a principis de mandat vam planejar una sèrie d’accions encarades a la transició energètica i a fer front al canvi climàtic. A banda, però, aquestes instal·lacions també tenen per objectiu contribuïr a reduïr la factura elèctrica dels edificis municipals”.

Aquesta acció, finançada amb el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima, complementa la planta fotovoltaica que es va instal·lar l'any passat a l'Escola Antoni Vilanova, planta que cobreix el consum del centre. A banda d'aquestes accions de sostenibilitat ja implementades, l’Ajuntament treballa en l'adquisició d'un vehicle elèctric per a la neteja viària. “L’actual vehicle que s’utilitza per recollir la brossa de les paperes i la neteja dels carrers és molt contaminant. Ara en tindrem un que funcionarà amb energia elèctrica”, explica el batlle.

L’Ajuntament de Falset també s’ha presentat a una convocatòria d’ajudes per poder seguir amb la instal·lació de noves plaques en altres equipaments municipals.

plaquesbiblio

Vist: 245