Informatiu cap de Setmana 26-11-2022

Òmnium Priorat organitza el proper 29 de setembre la Festa Estellés 2022, un sopar al Celler de l’Àspic que maridarà amb les poesies d’aquest autor valencià. El president de l’entitat a la comarca, Agustí Masip, explica que l’origen d’aquesta celebració, que arriba al Priorat per primera vegada, “és un acte que se celebra cada setembre arreu dels Països Catalans en motiu del’aniversari del naixement d’Estellés”. Segons Masip “s’inspira en una festa que es fa a Escòcia al voltant de la figura de l’autor James Burns, on la gent es troba per sopar a la vegada que llegeixen les obres de l’autor”.

Masip, a més, afegeix que l’acte del Priorat fa un pas més ja que també s’ha creat un menú inspirat en les poesies de Vicent Andrés Estellés. “Hem intentat lligar el menú amb la poesia de l’autor i crec que hem aconseguit que els quatre plats del menú tinguin una relació i estiguin vinculats a alguna poesia d’Estellés”.

Totes aquelles persones que hi vulguin assistir poden inscriure’s al web ja.cat/estelles22priorat. El sopar té un preu de 25€.

A banda, Òmnium commemorarà el cinquè aniversari de l’1 d’Octubre, que se celebra aquest dissabte, amb la xerrada “El paper de les dones contra el feixisme”, que anirà a càrrec de la historiadora i biògrafa de Neus Català Elisenda Belenguer. El dia 30 de setembre han organitzat dues xerrades als instituts de Falset i Cornudella al voltant de la lluitadora antifeixista prioratina.

Finalment, el proper 9 d’octubre tindrà lloc el lliurament dels premis Neus Català a la plaça de Cal Magriñà de Falset. L’acte, que també comptarà amb una actuació musical, servirà també per inaugurar oficialment la Plaça Neus Català de Falset.

estelles

Publicitat