Informatiu cap de Setmana 09-12-2023

Unió de Pagesos critica la nova llei estatal que prohibeix amb caràcter general la crema de les restes vegetals generades a les activitats agrícoles, ramaderes i forestals, amb les úniques excepcions per raons de caràcter fitosanitari o per prevenció d’incendis forestals.

El sindicat agrari denuncia que el Ministeri d’Agricultura va errar-la en la redacció d’aquesta llei i n’ha demanat la modificació als grups parlamentaris al Congrés dels Diputats.

Per altra banda, a Catalunya, Unió de Pagesos exigeix la ràpida implementació d’un sistema àgil d’autoritzacions de les cremes per motius justificats excepcionalment. La consellera d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, amb qui el sindicat es va reunir la setmana passada, es va comprometre a tenir-ho enllestit els propers dies, amb un catàleg de situacions justificades en les que es pugui obtenir l’autorització excepcional.

El sindicat també demana a la consellera Jordà que treballi per la correcció de l’esmentada Llei i ajustar-la bé a les directives de la Unió Europea de residus i la relativa a la reducció de les emissions que no estableixen l’obligació de la prohibició amb caràcter general i que obliguen a vetllar perquè es tingui en compte l’impacte en les petites explotacions agràries.

Publicitat