Informatiu cap de Setmana 04-02-2023

El Departament d’Acció Climàtica, alimentació i Agenda Rural ha anunciat l'inici del procés participatiu per la creació del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades. En aquesta fase inicial s’haurà d’engegar una consulta pública prèvia on es facilitarà la participació ciutadana i de tots els ajuntaments implicats.

En una reunió amb els alcaldes, presidents dels consells comarcals i representants de les diputacions de Tarragona i Lleida, El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, va destacar que “aquest procés participatiu pretén poder saber quines expectatives tenen tots els agents implicats pel que fa la creació d’aquest parc natural i com preveuen que funcioni”. Vilahur també va explicar que s’oferirà als municipis suport tècnic per ajudar-los a encarar aquesta fase del procés.

La consulta pública prèvia és un tràmit obligatori i és la primera etapa d’un procés participatiu més ampli, que es desenvoluparà més endavant. Així, posteriorment els treballs continuaran amb unes sessions participatives al territori, la fase d’informació pública i l’audiència a les persones interessades i als ens locals, fins que el Govern l’aprovi definitivament.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural va afirmar, que tal i com va declarar la consellera Jordà la creació d’aquest Parc garantirà la conservació dels valors naturals i culturals inclosos en l’àmbit geogràfic de les Muntanyes de Prades. A més, la declaració permetrà garantir la conservació dels seus valors naturals d’una manera compatible amb l’aprofitament ordenat dels recursos i el manteniment de les activitats tradicionals dels habitants dels municipis i les comarques que l’integraran, en col·laboració amb els ens locals i entitats territorials, de manera que l’existència d’aquest parc i la seva gestió esdevinguin factors de dinamització social i econòmica, i de vertebració d’un desenvolupament sostenible d’aquests municipis i comarques.

El futur parc natural ocuparà una superfície de 30.700 hectàrees de cinc comarques: l’Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i les Garrigues.

parcnaturalprades

Publicitat