Imprimeix

L’Ajuntament de Falset ha posat en marxa un sistema regulador de l’enllumenat públic que, a les nits, permet un estalvi del consum energètic d’un 50%, aproximadament. Una mesura que se suma al pla d’estalvi energètic municipal que el consistori va iniciar fa uns anys i que, entre d’altres coses, ja ha permès la instal·lació de LEDS en el 91% dels punts que configuren l’enllumenat nocturn i la progressiva instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en els edificis municipals.

El sistema que ara s’ha estrenat fa possible la regulació horària del sistema d’enllumenat municipal. D’aquesta manera, l’Ajuntament redueix la intensitat de la llum en segons quines franges horàries nocturnes. Entre l’encesa dels fanals i les 23.00 hores, l’enllumenat funciona al 100%. És entre les 23.00 hores i la 01.00 h, que la intensitat es redueix un 25%; entre la 01.00 h. i les 06.00 h., la disminució és d’un 50%; i entre les 06.00 h fins a la seva apagada, quan es fa de dia, és del 25%.

Segons explica l’alcalde de Falset, Carlos Brull, “l’Ajuntament continua amb la línia de treball per aconseguir la transició energètica. Aquest nou sistema ens permet estalviar consum i ser més eficients energèticament”.

L’Ajuntament de Falset porta uns anys prioritzant un pla local d’estalvi i d’eficiència energètica, que entre d’altres coses també ha permès la implantació de tecnologia LED, a banda de l’enllumenat, en tots els edificis municipals: l’escola Antoni Vilanova, la biblioteca, la llar d’infants, etc. A més, en aquesta línia de la transició energètica, també s’han instal·lat plaques fotovoltaiques en diversos edificis municipals.

Així mateix, tal i com explica l’alcalde, la reducció de la intensitat de l’enllumenat dels carrers també persegueix l’objectiu de seguir gaudint de la certificació que acredita els municipis de l’àrea d’influència del Parc Natural de Montsant i de la comarca del Priorat com a zona amb Cel nocturn de qualitat. Brull, a més, afegeix que “cal seguir treballant per poder ser considerats com a Destinació Turística Starlight, en reconeixement a la bona qualitat del cel nocturn de Falset i de la comarca”.

enllumenat falset

Vist: 564