Informatiu cap de Setmana 02-03-2024

El dimarts 25 d’octubre a les 19:00 h al Consell Comarcal del Priorat (Falset) es realitzarà la primera xerrada del cicle sobre canvi climàtic que organitza el Consell Comarcal del Priorat, en el marc del projecte europeu PECT Pobles Vius i Actius. Aquesta primera jornada, titulada “Gestió i autosuficiència energètica al Priorat”, abordarà el futur de l’energia als municipis de la comarca, fent especial èmfasi en el potencial d’autoabastiment existent, però també en les limitacions que presenten les energies renovables i les dificultats derivades del context energètic actual.

Els investigadors Sergi Saladié i Benito Zaragozí presentaran els resultats de l’estudi “Determinació del potencial d’autoabastiment elèctric dels municipis de la demarcació de Tarragona a partir d’energia fotovoltaica i eòlica instal·lada en entorns urbans”, dut a terme des del Departament de Geografia de la URV, i finançat per la Diputació de Tarragona.

Marc Llurba, tècnic de l‘Operació Dinamització agrària del PECT Pobles Vius i actius explica que la xerrada “servirà per presentar els resultats de l’estudi referents als municipis del Priorat i faran un balanç energètic del consum de cada municipi i el potencial d’autoabastiment elèctric en energia renovable que podria tenir cada poble”.

Durant la jornada també es presentarà l’Oficina de Transició Energètica del Priorat (OTEP), centrada a explicar els criteris locals per a la implantació de les energies renovables al territori i en l’acompanyament de projectes de transició energètica en l’àmbit local.

Captura de Pantalla 2022 10 19 a les 18.45.37

Publicitat