Imprimeix

El Parc Natural de Montsant acull fins a finals d’any una exposició sobre les principals troballes arqueològiques dels equips de recerca dels jaciments de Coves del Fem (Ulldemolins) i de l’Hort de la Boquera (Margalef).

Arqueologia a Montsant, de les darreres poblacions caçadores recol·lectores a l’inici de l’agricultura és una exposició itinerant que presenta tota la informació de la recerca prehistòrica dins i al voltant del parc així com els resultats més destacats.

L’exposició s’estructura sobre un total de 12 plafons explicatius –a més de dos murals d’il·lustració que recreen escenes de vida quotidiana d’un i altre jaciment– en els quals s’explica el registre arqueològic de Montsant i el seu patrimoni, el passat i present de la investigació en l’estudi de la prehistòria i els resultats que s’han obtingut per a la reconstrucció d’aquesta fascinant etapa de la història humana. Aquests plafons s’acompanyen de reproduccions i rèpliques fidedignes del material més destacat recuperat durant aquests anys d’intervenció arqueològica, així com de vídeos explicatius sobre les tasques de camp i de laboratori en els jaciments de les Coves del Fem i de l’Hort de la Boquera.

Després d’estar durant tota la tardor a la seu del Parc Natural de Montsant, a la Morera de Montsant, està previst que l’exposició itineri i visiti durant el 2023 les poblacions de Margalef i Ulldemolins.

expo

Vist: 576