Imprimeix

El Consell Comarcal del Priorat, en el marc del projecte europeu PECT Pobles Vius i Actius, organitza la segona xerrada del cicle sobre canvi climàtic titulada, “Boscos, gestió forestal i conservació del paisatge.

La tècnica del PECT Pobles Vius i Actius, Mireia Vilamala, explica quins són els principals motius pels quals han impulsat aquestes jornades: “Aquestes dues jornades sorgeixen de la necessitat d’afrontar els reptes de futur que planteja l’augment del risc i virulència dels incendis en un paisatge on hi ha un constant augment de la massa forestal i pèrdua del mosaic agrari”.

En aquest sentit, Es posaran sobre la taula possibles eines, instruments i estratègies que ja s’estan desenvolupant al Priorat. Es comptarà amb la participació del Consorci de la Serra de Llaberia, el Parc Natural de Montsant, la Fundació Pau Costa i el Banc de Terres del Consell Comarcal.

Així, s’hi exposaran casos pràctics i instruments de planificació que es tenen a l’abast i s’acabarà amb una taula rodona on també es donarà veu a tothom per plantejar estratègies. “Volem domnar protagonsime a la gent del territori que ja està treballant en el tema de la gestió forestal. Hi intervindran propietaris forestals, ajuntaments, ADF, i altres agents com poden ser els pastors”.

Aquesta jornada tindrà format doble, per poder arribar a més gent del territori. Una primera sessió tindrà lloc el proper dia 10 a les 18h a la seu del Parc Natural de Montsant i l’altra es farà el dia 17 a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat.

 

JORNADA BOSCOS CARTELL

Vist: 642