Informatiu cap de Setmana 18-03-2023

Priorat Enoturisme i Prioritat mostren la seva disconformitat arran de la celebració del Rally Legends, que es va celebrar el passat cap de setmana. Les entitats volen evidenciar el seu rebuig a l’esdeveniment, atès que no encaixa amb els valors consensuats pels actors de la comarca, suposa talls a les carreteres amb impacte econòmic negatiu i, a més, no s'ha comunicat de la forma correcta ni amb un marge de temps acceptable.

La presidenta de Priorat Enoturisme, Maria Jesús Sánchez, afirma en declaracions a Ràdio Falset que “l’eix de la sostenibilitat i dels valors paisatgístics és el que vertebra la nostra manera de ser” i “no entenem aquest tipus de proves en el context del canvi climàtic”.

Priorat Enoturisme i Prioritat critiquen la manera com s’ha gestionat l'acte i pel fet de no haver consultat ni comptat amb el consens del territori, ni tampoc amb l’opinió dels negocis ni dels veïns afectats en produir-se el tall de carreteres. Així, consideren que la comunicació per part de l'organització tampoc ha estat adequada, fent arribar la informació pocs dies de la celebració i donant poc marge de maniobra. “El pas de la prova per la comarca no s’ha consensuat amb el territori i la comunicació s’ha fet tard i malament”, explica Sánchez, que afegeix que “els talls de carretera han suposat la cancel·lació de reserves als allotjaments i les visites als cellers dels municipis afectats per la prova”.

Ambdues entitats no veuen què és el que reporta en clau positiva a la comarca i consideren que no potencia els valors de sostenibilitat en aquest context de canvi climàtic; no quadra amb els valors que des de fa anys es treballen de forma consensuada amb tots els actors del territori en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat (CETS).

És per això que creuen que, com a mínim, els organitzadors haurien d’assumir les despeses de la pèrdua econòmica que representa per als establiments de la comarca i demanen que, en futures ocasions, fets com aquests siguin consensuats amb el territori i, en cas de celebració, comunicats amb molt més temps d'antelació, per poder paliar tots els efectes negatius que pugui causar un esdeveniment d'aquesta magnitud.

Publicitat