Informatiu cap de Setmana 18-03-2023

El Centre Quim Soler aquest demà diumenge la setena edició de Priorat en Persona. La seva coordinadora, Roser Vernet, valora molt positivament que aquest projecte hagi servit per vincular d’alguna manera els escriptors que hi han participat i la comarca del Priorat. “Pensem que la continuïtat dels projectes és important. Enguany tanquem la setena edició i això vol dir que fa 14 anys que vam engegar el Priorat en Persona. En aquest temps hi han participat una quarentena d’escriptors i gent de tots els pobles de la comarca han fet d’adalil”, afirma Vernet.

Alguns dels autors participants en aquesta edició del Priorat en Persona també valoren molt positivament l’experiència. És el cas de la pallaresa Núria Garcia Quera i la barcelonina Míriam Cano. “Conèixer una comarca a través de la seva gent és un plus ja que és un coneixement que ve de les emocions i de les experiències i això té molt valor”, explica Garcia Quera. Cano, per la seva banda, explica que va participar en el projecte “amb molta curiositat” i que va “al·lucinar amb l’hospitalitat dels adalils i en com de bé ens van explicar casa seva”.

Ara, en el retorn al Priorat, Cano es mostra emocionada pel fet de poder veure “tot el treball que han fet la canalla a les escoles amb els textos que els autors hem escrit”. I és que el projecte del Priorat en Persona també busca la complicitat i la col·laboració amb les escoles de la comarca. És per això que aquest divendres alguns dels autors han visitat els instituts de Falset i Cornudella i l’escola Antoni Vilanova. Segons Roser Vernet, la visita als centres educatius “és una de les parts més importants del projecte perquè trasllada als estudiants la mirada dels escriptors que han vingut a visitar el seu territori i hi ha sempre uns intercanvis molt interessants”.

Priorat en Persona consisteix en què un grup d’escriptors ve a conèixer la comarca de la mà de les persones que hi viuen i un any després hi tornen per mostrar els textos on expliquen la seva experiència. Per Núria Garcia Quera “ha anat bé poder reposar la instensa i emocionant experiència de la visita i a partir de les coses que ens han frepat més hem escrit uns textos que ara presentarem”. Miriam Cano destaca que “durant la visita vaig prendre moltes notes i després en el procés d’escriure he hagut de fer una tria d’allò que més m’havia impactat”. “Tinc moltes ganes de veure el que han escrit els meus companys perquè encara no ho he llegit i tinc molta curiositat en saber en què ens vam fixar cadascú de nosaltres”, afegeix l’escriptora barcelonina.

La clausura de la 7a edició de Priorat en Persona tindrà lloc diumenge al teatre la Renaixença de Cornudella. Allà els autors hi presentaran els seus treballs i també es projectarà el curtmetratge “el Principi” d’Albert Blay. Així mateix també s’hi presentarà la pàgina web.

Foto: Els autors participants al Priorat en Persona han visitat aquest divendres l'Institut Priorat.

prioratenpersona

Publicitat