Informatiu cap de Setmana 02-03-2024

El Ple de la Diputació de Tarragona va aprovar per unanimitat els pressupostos de la Corporació per al 2023, xifrats en 189M€. Els comptes, que ja es van presentar públicament el passat dimecres, són els darrers del present mandat de la Diputació (2019-2023) i s’enfoquen a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental al conjunt de Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

El pressupost, el darrer del present mandat de la Diputació (2019-2023), reflecteix bona part de les inquietuds i de la voluntat d’incidència en el territori de la corporació supramunicipal en els darrers anys. En aquest sentit, incorpora les partides del Pla d’Acció Municipal (PAM) que faltaven per arribar al compromís que la institució va contreure amb els municipis de destinar-hi 85 milions d’euros durant aquest mandat.

D’entre les diferents partides, destaquen les línies de subvencions per a la transició energètica i l’acció climàtica, que sumen en total 7,5 M€, distribuïts en 900.000€ per a accions contra els incendis forestals, 600.000€ per a una millor gestió dels residus i 6M€ per a inversions per a la descarbonització. Aquests ajuts es vehiculen a través del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Economia Sostenible (PAES) i s’enfoquen a la reducció d’emissions i el canvi d’hàbits de consum.

El pressupost també es completa, amb una partida de 8,2M€, el finançament per a les inversions que cal fer en la xarxa local de carreteres, que van prioritzar-se en el Pla quadriennal d’inversions de la xarxa local de carreteres aprovat pel Ple el 26 de juny del 2020. En total, doncs, seran 18,6M€ d’inversió pública.

plediputacio

Publicitat