Informatiu cap de Setmana 15-06-2024

Falset repetirà la Fira dels vins rancis i dolços després de la bona acollida de la primera edició, que es va celebrar aquest passat cap de setmana en el marc de la Fira de Sant Andreu. La participació de setze cellers i l’assistència de públic (unes 500 persones, entre visitants i inscrits en els tastos organitzats) és una bona mostra de com el vi ranci guanya prestigi i interès, alhora que cada cop són més els cellers que s’animen a l’elaboració d’aquest tipus de vins oxidatius.

El nou certamen vitivinícola ha nascut amb l’objectiu de posar en valor aquesta mena de vins que a la comarca del Priorat tenen una llarguíssima tradició i que comercialitzen cada cop més cellers. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, afirma que la fira ha estat un èxit i que ara cal consolidar-la. “La Fira ha tingut una molt bona acollida per part del sector com per part dels visitants, són persones interessades en un producte que hem de seguir posant en valor”, explicava en declaracions a Ràdio Falset.

Tot i que ja fa uns anys que la Fira de Sant Andreu acull activitats al voltant dels vins dolços i generosos, aquest cop la comissió organitzadora del certamen va decidir anar un pas més enllà, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat. Així,al llarg del cap de setmana, l’absis del Castell de Falset va acollir un programa i exposició centrat en els vins de caràcter oxidatiu que es fan a la comarca, ja siguin elaborats amb tel, dolços envellits, rancis secs, sol i serena o barreges d’anyades.

Tot i el nou impuls que es vol donar a la Fira de Sant Andreu amb la incorporació d’aquesta nova mostra vitivinícola, l’Ajuntament de Falset no dubta que el certamen firal seguirà tenint caràcter multisectorial i que, per tant, tampoc no hi faltaran les atraccions infantils i la presència habitual de productors artesans de tota classe i d’arreu de Catalunya d’ara en endavant.

vinsrancis

Publicitat