Butlletí informatiu 29-03-2023

Els pressupostos de la Generalitat preveuen una inversió de més de 5 milions d’euros al Priorat per aquest 2023. La major part del pastís se l’emporta la conservació de carreteres, a la qual s’hi destinaran 1,6 milions d’euros. També destaca la construcció de cunetes trepitjables a la T-701, a Cornudella, pel qual el govern a previst 1,9M€.

Una altra part important de la inversió a la comarca es destinarà al desplegament de la fibra òptica. Concretament s’invertiran gairebé 610.000€ en la instal·lació de la fibra en el tram troncal que uneix Gratallops i la Vilella Baixa.

Els comptes del govern, que s’aprovaran en les properes setmanes gràcies a l’acord amb el PSC i els Comuns, també presenten una partida de 336.000€ destinada a la restauració de l’església de la Cartoixa d’Escaladei.

Finalment, una altra de les inversions importants és per al sanejament i depuració del nucli de la Vilella Baixa. Per enguany s’hi han destinat 236.000€ per una inversió que el 2024 arribarà als 2,4M€. També a Cabacés s’invertiran aquest any més de 200.000€ per al sanejament del municipi.

Els comptes també preveuen inversions en altres qüestions com per exemple la millora d’infraestructures per a la prevenció d’incendis. En el conjunt del Camp de Tarragona, el projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2023 preveu una inversió total de 112,4 milions d’euros a la vegueria del Camp de Tarragona, xifra que suposa un augment del 0,7% respecte l’any anterior. Les comarques on el Govern incrementa més la seva inversió són la Conca de Barberà i el Baix Camp, amb un creixement del 83,3% i el 37,2%, respectivament.

Publicitat