Informatiu cap de Setmana 15-06-2024

Aquest dissabte 1 d’abril té lloc la celebració del 20è aniversari del teatre l’Artesana de Falset. Per commemorar-ho, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats al llarg del dia. La regidora de cultura, Rosa Poy, explica que la celebració està dedicada a tot el públic que al llarg d’aquests 20 anys s’ha fet seva l’Artesana. “Hem concebut aquesta diada com un regal a tot aquest públic fidel, tant local com de fora vila, sense el qual no seria possible una programació estable al teatre”, afirma.

Així doncs, els actes de celebració començaran aquest dissabte al migdia amb un espectacle de carrer a càrrec de la companyia la Baldufa. La rua arrencarà a la plaça de la Quartera i anirà fins a la plaça del Teatre, on hi haurà un vermut popular.

A partir de les 7 del vespre passaran per l’escenari de l’Artesana la major part d’artistes locals, tant de música, dansa i teatre. L’espectacle, que porta per títol “20 anys d’emocions”, reunirà dalt de l’escenari parelles d’artistes ben diverses que de ben segur seran del gaudi de tots els espectadors. “És un concert- espectacle on hi actuaran la majoria d’artistes locals, excepte els qui per motius professionals no hi poden assistir. Volem agraïr-los la seva bona predisposició a participar-hi des del minut 1”, destaca Poy.

Són 20 anys de l’Artesana que han demostrat que la programació del teatre interessa al públic. La regidora de cultura destacava que això els encoratja a tirar endavant en els propers anys. “Si seguim en aquesta línia de programació estable es perquè el públic respon, però això seguirem endavant impulsant espectacles diversos de diferents disciplines artístiques”.

I es que, de fet, En aquestes dues dècades, es calcula que han passat per L'Artesana al voltant dels 50.000 espectadors, repartits en unes 600 produccions. Si es posa el focus en els darrers anys, concretament a partir del 2015, any en què el consistori aposta per dotar el teatre d'una programació estable, L'Artesana ha registrat una xifra superior als 32.000 espectadors en els més de 200 espectacles que ha tingut en cartellera.

artesana bona

 

Publicitat