Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

L’Associació musical Vila de Falset celebra aquest dissabte la diada de Santa Cecília, patrona dels músics, amb la incorporació dels nous integrants de la Banda i un vermut musical a l’Absis del Castell de Falset.

L’acte arrencarà a partir de les 9:20h del matí a la Vilella Alta on la Banda recollirà la Xana, flautista, i la Cristina, que toca el bombardí. De tornada a Falset la cercavila encaminarà cap a les cases de la Montsant, clarinetista, i el Bernat que s’incorporarà a la secció de percussió. Les famílies dels nous integrants, com la tradició mana, oferiran un bon esmorzar a músics i acompanyants.

Després de recollir l’últim membre, la Banda es dirigirà cap a l’Absis del Castell, on l’Associació musical Vila de Falset ha organitzat un vermut musical obert al públic. L’acte s’iniciarà amb una benvinguda per part de la Coral Vila de Falset i del Conjunt Instrumental de l’Escola de Música i seguirà amb un concert amenitzat per la Banda amb el seu nou director David Urrutia. La presidenta de l’Associació Musical, Adela Margalef, destacava les ganes amb que Urrutia ha entomat el repte: “el nou director de la banda i del grup instrumental és molt treballador i agafa aquesta responsabilitat amb moltes ganes. Estem molt contents que entrri a formar part de la nostra família”.

Per altra banda, Margalef destaca que a través dels actes que s’han organitzat l’entitat vol donar més importància a la celebració de Santa Cecília, fent-la més propera, festiva i oberta a tota la població Així mateix, la presidenta de l’Associació musical Vila de Falset remarca que l’arribada de nous integrants a la Banda és un signe de vitalitat i de llarga vida del grup, i per tant, també de la cultura musical i popular de Falset i comarca. “Aquest dia és més important del que ens pensem ja que el fet que entrin nous músics a la banda és senyal de que tenim una banda sana i que hi ha relleu. Si la banda creix tots hi guanyem ja que això vol dir que pels carrers hi ha més música i fa més goig”, afirma.

Tot això arriba en el moment en que la Banda de música Vila de Falset està a punt de celebrar el cinquantè aniversari de la seva creació ja que la nit de Reis de 1974 va dur a terme la seva primer actuació.

404564678_885092546722255_2885966575029289817_n.jpg

Publicitat