Imprimeix

Benvinguts a l'informatiu cap de setmana de Ràdio Falset
Estem en campanya electoral i a la nostra comarca tampoc ens n'hem escapat. Tots els partits amb representació al Priorat han celebrat aquesta setmana actes per demanar el vot de cara a les eleccions del dijous que ve. Unes eleccions que malgrat ser imposades des del govern espanyol, tothom buscarà guanyar.
Per una banda, els anomenats partits constitucionalistes, que buscaran una victòria, que mai han aconseguit en unes eleccions catalanes i que si guanyen serviran per acabar amb tot allò que estigui una mica massa "fora de lo normal" segons el seu punt de vista.
Per l'altra, el bloc independentista buscarà una victòria que demostri, una vegada més, la voluntat del país i que avali els resultats del referèndum de l'1 d'octubre. Una victòria que sigui un no al 155, un llibertat als presos polítics i naltros anem passant i aquí us quedeu.
Enmig, uns comuns que segons les enquestes han de fer d'àrbitres però amb la seva habitual equidistància ves a saber.
En fi, que dijous anirem a les urnes, una altra vegada. I mentre al Priorat el resultat serà una sobrada majoria independentista, a nivell català la cosa quedarà si fa o no fa igual que a les eleccions del 27 S i, segons la humil opinió d'aquest periodista les eleccions no serviran de gran cosa. Això sí, tots a guanyar, no fos cas.
Així doncs, En l'informatiu d'avui repassarem els actes que aquesta setmana han celebrat ERC, el PSC, la CUP i Junts per Catalunya. Ciutadans, el PP i els comuns no han fet míting a la comarca ni se'ls espera.
També ens farem ressò de la creació del fòrum de turisme del Priorat, que va tenir lloc el dijous passat al casal flor de maig de Gratallops i explicarem que el consell comarcal del priorat ha aprovat el Contracte Programa 2017/2019 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell, en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat.
Posarem punt i final a l'informatiu amb la previsió meteorològica de l'Enric masip.
Comencem!!!!
Junts per Catalunya va ser el darrer partit en fer un acte de campanya al Priorat. El míting, celebrat a la sala d'actes de l'Ajuntament de Falset, va comptar amb les intervencions de la número 2 per Tarragona, Teresa Pallarès,  Quim Nin, Secretari General de Presidència del govern de la Generalitat cessat, Joan Carles Garcia, vicepresident del Consell Comarcal del Priorat, i Albert Compte, regidor del PDeCat a l'Ajuntament de Falset.
En el seu parlament, Pallarès va voler "donar explicacions" del perquè ha acceptat formar part de la llista del president Puigdemont. Pallarès, que prové de les files del PSC i que fins i tot havia estat Delegada del Govern de l'Estat, va apuntar que si va acceptar aquest repte va ser perquè "ha quedat demostrat que les portes de diàleg amb Madrid sempre estan tancades".

Tall teresa pallarès 1
Pallarès també va manifestar que aquestes eleccions "no són normals des del moment que hi ha gent a la presó per les seves idees polítiques" i va destacar que la llista de Junts per Catalunya, "és una llista de dignitat i democràcia pel país".

Pallarès

La candidata, filla de Marçà, va criticar el dèficit fiscal i el fet que totes les lleis aprovades pel Parlament "per millorar la qualitat de vida de la gent" hagin estat recorregudes al Tribunal Constitucional i es va preguntar si qui ha convocat les eleccions "acceptarà el resultat que surti de les urnes"
Quim Nin, per la seva banda, va defensar que la llista de Junts per Catalunya és una llista "amb gent propera", que coneix el territori i les mancances que hi ha.
nin
Nin va desmentir la possibilitat de frau a les eleccions, explicant la mecànica del recompte i l'elaboració del cens. "És molt difícil manipular els resultats electorals a Espanya i, també a Catalunya", va afirmar.

El vicepresident del Consell Comarcal, Joan Carles Garcia, per la seva banda va voler fer una reflexió sobre la necessitat de la indeèndència per fer un país millor.
Jc
Fi noti
Esquerra Republicana de Catalunya al Priorat va organitzar un acte el passat dissabte a l'hostal Sport de Falset. Una vintena de persones es van reunir per escoltar al cap de llista de la demarcació de Tarragona, Òscar Peris, que va intervenir juntament amb Jordi Sabaté, cap d'ERC a la comarca i Carme Folch, candidata del Priorat a la llista del Parlament.
Peris va destacar que aquestes eleccions no són legítimes i que han estat imposades però a la vegada va afirmar que tot i l'aplicació del 155, la pressió de la comunitat internacional ha fet que l'aplicació d'aquest article fos per un període molt breu i que ara sí que ens observen des de fora.
Peris1
El candidat republicà va explicar també que des de l'1 d'octubre i, en especial després de la declaració d'independència del 27 d'octubre, l'agressivitat de l'estat espanyol va augmentar enormement i va subscriure les paraules de Marta Rovira quan afirmava que havien amenaçat amb violència al carrer.
Tall2
Peris també va fer una crida al vot útil cap a Esquerra Republicana per evitar que a la demarcació de Tarragona, el dia de les eleccions tinguem una victòria de Ciutadans.
Tall3
El cap d'esquerra a la comarca, Jordi Sabaté, per la seva banda va explicar els compromisos dels republicans amb la comarca, com ara la defensa dels recursos hídrics del Priorat, l'esclariment de tota la polèmica que gira al voltant del Consell esportiu del Priorat i el compromís absolut amb la candidatura del Priorat a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.
Sabaté.
La candidata prioratina, Carme Folch, va recordar que el Priorat va ser la comarca més participativa en el referèndum de l'1 d'octubre i va manifestar el seu orgull de formar part de la llista dels republicans.

Fi noti

Seguim el repàs a la  campanya electoral. La Cup crida constituent va realitzar un acte el passat dimecres en el que hi van intervenir l'exdiputat per Tarragona, Sergi Saladié, i la número 5 a la llista de la demarcació, Lurdes Quintero.
Saladié va fer un repàs sobre com s'ha desenvolupat la legislatura. Des de la no investidura d'Artur Mas, fins a la gestió del govern Puigdemont després del referèndum de l'1 d'octubre. Una relació que el cupaire va definir com a molt díficil per la diferència en la cultura política d'uns i altres.

Saladié 1

Saladié va posar molt de relleu que si el refrèndum va arribar a bon port va ser gràcies a la gent que es va mobilitzar per defensar el col·legis i que la gestió del Govern de la Generalitat després va ser "nefasta", ja que no han defensat la república davant de l'envestida de l'estat.
Saladié 2

De cara a les eleccions del 21 de desembre, Saladié va explicar els passos que des de la CUP es plantegen si l'independentisme guanya el comicis. Segons l'exdiputat, des del primer minut,  cal publicar la declaració d'idependència al diari oficial de la Generalitat de Catalunya i a continuació començar a implementar la llei de transitorietat jurídica.
Saladie 3

L'acte va continuar amb la intervenció de Lurdes Quintero, número 5 a la llista cupaire per Tarragona, que va explicar els motius pels quals es presenta a les eleccions i el que significa per a ella la CUP. Quintero va posar com a exemple la nostra comarca com a lloc on els projectes transformadors es poden materialitzar.

Lu 1

L'acte dels cupaires va reunir una quarantena de persones a la sala d'actes de l'Ajuntament de Falset.
Fi noti

També el dimecres el PSC va organitzar un acte per als militants i simpatitzants de la formació al Priorat i en el que va participar el número 2 per Tarragona, Carles Castillo. En declaracions a Ràdio Falset, Castillo va presentar la formació socialista com l'oportunitat per acabar amb la situació de frontisme que s'ha viscut arran del procés i va relativitzar l'impacte de l'aplicació de l'article 155.

Castillo 1

A nivell de la demarcació de Tarragona, Castillo va afirmar que el PSC és l'única formació que aposta per  fer propostes que deixen de banda el procés i que busquen abordar els problemes socials del territori.
Castillo 2

La líder del PSC a Falset i número 8 a la llista del Parlament per Tarragona, Maria Jesús Sánchez va reconèixer que la formació no passa pel seu millor moment a la nostra comarca però que tot i així no deixaran de presentar la seva proposta als prioratins i prioratines.
Txus1

El PSC de Falset va denunciar a principis de setmana, els atacs que han rebut els seus cartells electorals, els quals han estat estripats, vexats i eliminats de l'espai públic. Sánchez va defensar que no s'hauria d'haver arribat a aquests extrems i que la tensió política ha arribat al carrer. Amb tot, va condemnar qualsevol tipus de reacció agressiva dels espais electorals, agressions verbals i defensa el respecte a totes les opcions polítiques.

Fi noti.
Una seixantena de representants del sector turístic de la comarca del Priorat van participar en la constitució del Fòrum de Turisme Sostenible del Priorat, ahir a la tarda en una trobada al Casal Flor de maig de Gratallops. Aquesta és una iniciativa que es deriva de la recent constitució (sota el paraigua del Consell Comarcal del Priorat) de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, un òrgan que té com a objectiu una millor coordinació i control de les polítiques en matèria de territori, paisatge i sostenibilitat de la comarca del Priorat.
 
La voluntat del fòrum és la de ser el marc col·lectiu de debat, participació i coordinació pel que fa a tots els temes relacionats amb el desenvolupament turístic de la comarca, sobre la base de la sostenibilitat.

Així mateix, també es va crear la Taula de turisme serà l'encarregada de dissenyar els plans, les estratègies i les accions que calgui impulsar per aconseguir els objectius fixats.
 
Tant el Fòrum com la Taula de turisme compten amb una important representació del sector privat.

Fi noti

El ple del Consell Comarcal del Priorat va aprobar el Contracte Programa 2017/2019 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell, en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat.
 
El pressupost total ascendeix a 549 mil euros, i inclou partides per accions com ara: ajuts d'urgències socials, Serveis d'Atenció Domiciliària, resposta urgent per a dones que es troben en situació de violència, programes d'atenció als migrants, servei de transport adaptat, accessibilitat i joventut, entre d'altres.
 
Aquestes polítiques, en el cas de la comarca del Priorat, les desplega l'Àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Priorat, encarregada de l'impuls i coordinació de les actuacions relacionades amb Joventut, Educació, Cultura, Serveis Socials, Sanitat, Esports i Participació Ciutadana.
 
Aquest compromís del Departament amb l'Administració local permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials i altres programes de benestar social i polítiques d'igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències i persones immigrades, entre d'altres.
 

I ara el temps amb enric masipi fins aqui l'informatiu cap de setmana. Els ha parlat, Manel sales Martori, gracies per la seva atenció. Els deixem ara amb jordi soldevila i l'hora del vermut

Que vagi be

Vist: 1792