Benvinguts al butlletí informatiu,

Toni Orensanz publica nou llibre el proper dilluns. El nazi de Siurana és una nova investigació històrica, ara centrada en un membre de les SS fugitiu després de la derrota de Hitler i que va instal·lar-se al nucli urbà de Siurana. Una investigació que arranca d’una llegenda urbana, com comenta Toni Orensanz.

Toni Orensanz, escriptor

El Nazi de Siurana el publica l’editorial Ara Llibres dins la sèrie H, una col·lecció  dirigida per Sàpiens Publicacions.

El nombre de turistes que van visitar el Priorat el 2015, es va situar en el vuit mil segons les dades de l’oficina de turisme del Consell Comarcal. La dada surt del càlcul del nombre de persones que consulten l’oficina de turisme, que l’any passat van ser tres mil vuit-centes. Aquestes dades signifiquen un augment respecte les dades de l’any anterior tal com comenta Cristina Beltran, tècnica  de l’oficina de turisme del Consell Comarcal del Priorat.

Cristina Beltran, oficina de Turisme del C.C.P

Les dades de l’any passat també assenyalen un augment en el nombre de visitants que s’allotgen a la comarca.

Cristina Beltran, oficina de Turisme del C.C.P

A l’informatiu del cap de setmana també repassarem l’enquesta que han realitzat a l’oficina de turisme per saber com coneixen la comarca el turistes estrangers. De les dades de l’enquesta es confirmar que el vi és l’element principal que dóna a conèixer el territori.

I un darrer a punt del turisme a casa nostra. En el que portem del mes de gener, ja han passat dos turistes suecs que s’han identificat com socis del club Münskankarna. Recordem que aquest club de vins dels països escandinaus va designar el Priorat com a regió vitivinícola 2016 i el proper mes de març una delegació de la junta es desplaçarà a la comarca per lliurà la distinció.

I tanquem el butlletí amb un altre apunt de turisme però localitzat a Madrid. Perquè la capital de l’estat espanyol acull fins els proper dissabte Fitur la fira de turisme més important a nivell estatal i que un any més comptarà amb la presència de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre en el patronat de turisme de la diputació de Tarragona. En una acord previ a l’inici de Fitur, el patronat de turisme de la demarcació ha signat diferents convenis amb operadors turístics i companyies  aèries internacionals per disposar de 80.000 places d’arribada de turistes d’Anglaterra o Rússia. 

Publicitat