Benvinguts al butlletí intersetmanal,

El proper cap de setmana, l’oli d’oliva serà el protagonista de la catorzena edició de la FiO de Mora la nova. La Fira Intercomacal de l’oli d’oliva inclourà una mostra de quaranta productors d’oli de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. La mostra permetre a més una degustació, anomenada el mosset de l’oli que permetrà provar una tapa amb  beguda i que s’allargarà més enllà del cap de setmana. Marc Romera és el coordinador de les fires de mora la nova.

Marc Romera

La mostra també inclourà el concurs de l’oli de la fira intercomarcal de l’oli que comptarà com a jurat del panell de tast oficial d’olis verges de Catalunya.

Marc Romera

Una degustació de clotxa i un concurs d’all i oli diumenge també forment part de la fira que inaugurarà la cuinera Mariona Quadrada, dissabte a partir de dos quarts de sis de la tarda.

El Casal Popular Pere Joan Barceló Carrasclet del Priorat i Priorat per la independència han organitzat un autocar per aquells que vulguin desplaçar-se a la manifestació contra el pla hidrològic prevista a Amposta el proper 7 de febrer. El preu del viatge són nou euros i cal reservar prèviament a la web de Priorat per la Independència o demant-ho a qualsevol membre de les organitzacions del Priorat convocants, entre d’altres opcions. La sortida serà el dia set, a dos quarts de deu del matí i la tornada al migdia. El data límit per reservar és el cinc de febrer.

Unió de Pagesos alerta que la manca de pluges i les altes temperatures dels últims mesos, al que cal afegir la sequera que les segueix, està afectant molts conreus de Catalunya, tot i que, afegeixen , encara és massa aviat per fer una valoració de les pèrdues. Tot i això, des del sindicat agrari afirmen que “aquest fenòmens  propicien floracions avançades o descompensades o avançament de les collites entre 15 i 30 dies en el cas de l’horta, el que provoca solapament de collites i remeses que es perden, com és el cas d’espinacs, que en algunes zones s’han hagut de deixar i no s’han pogut comercialitzar”. En el cas  de les vinyes no podades broten abans d’hora per falta de fred, sobretot en varietats com xarel·lo. A causa de la sequera, encara no hi ha afectació directament.

El sindicat demana al departament d’Agricultura diligència en el moment de fer la valoració dels danys que pot comportar aquesta sequera per tal que puguin ser compensades les pèrdues adequadament.

I de l’agenda del cap de setmana comença divendres amb el nové aniversari de la biblioteca Salvador Estrem i Fa i dissabte al molar a partir de les set del vespres SENSE PISTOLA recital poesia música... Enric Casasses.

Poemes del recull "Bes Nagana" d'Enric Casasses,  musicats, interpretats i cantats per Arturo Gaya i Laia Oliveras, amb els músics Kiko Pellicer i Paco Prieto, amb la col·laboració excepcionals de l'autor dels poemes, Enric Casasses... que va ser el primer poeta que, ara fa 10 anys, va vindre al Molar per encetar les activitats del Centre Quim Soler. I aquest cap de setmana hi torna.

Dissabte, 04 abril 2020 13:55

Dissabte, 04 abril 2020 12:29

Dijous, 02 abril 2020 19:41

Dimecres, 01 abril 2020 04:23

Dissabte, 28 Març 2020 12:29

Dijous, 26 Març 2020 19:41

Dimecres, 25 Març 2020 04:23

Dissabte, 21 Març 2020 12:29

Dijous, 19 Març 2020 19:41

Publicitat