El Consell Comarcal del Priorat i la Unió de Consells Esportius de Catalunya acorden iniciar les actuacions necessàries per recupera l’activitat esportiva escolar a la comarca davant els nombrosos problemes del Consell Esportiu prioratí.

En el ple del Consell Comarcal celebrat ahir el president de l’ens, Joan Carles Garcia va comentar l’acord amb la Unió de consells esportius i les dos actuacions que han de començar abans de setmana santa. D’una banda, segons va explicar Garcia, es crearà una comissió paralel·la i es contractarà un tècnic.

Joan Carles Garcia_pres. CCPriorat

L’altra actuació, de caire econòmic, serà la realització d’una autoditoria dels comptes del consell esportiu.

Joan Carles Garcia_pres. CCPriorat

Segons els president del consell comarcal encara no esta definit qui ha de sol·licitar l’auditoria dels comptes, ja que es tracta d’una entitat privada.

Des de les CUP- crida constituent es mostraven satisfets pels nous passos anunciats pels president respecte el consell esportiu. Damià Fàbrega és el conseller de les CUP.

Damià Fàbrega_conseller comarcal de les CUP_CC

En el ple del consell també es va aprovar la moció de suport de les accions contra el pla hidrològic nacional de la conca del riu Ebre aprovat el passat 8 de gener.

La fira intercomarcal de l’oli de mora la nova tanca portes amb èxit de públic i amb el reconeixement als millors olis de les comarques participants. Des de l’ajuntament moranovenc, organitzadors de la mostra, es mostren satisfeta amb la participació ja que assenyalen que el matí de diumenge es van servir mil racions de clotxa en l’esmorzar popular. L’altre vessant important de la mostra varen ser el concursos per premia a nivell popular, d’una banda, i la professional, de l’altra, els millors olis.

El millor oli segons els vot popular va ser l’ofert per Aceites Hijos de Manel Suñer de Ginestar. Respecte el XIV Concurs d’Olis de la FIO, del qual n’és jurat el Panell de Tast Oficial d’Olives Verges d’Oliva de Catalunya, format per tastadors professionals  i en el qual han participat 34 mostres d’oli d’oliva, el primer premiat en la categoria d’Olis Verges Extra amb predomini d’oliva arbequina, i millor oli de la FIO 2016, va ser pel  Oleum Naturale “Mas Roquell”, de Rasquera.

En clau esportiva, el Falset Esportiu va derrota a domicili el Vilafortuny per un gol a tres. Daniel Montiel al minut 12 i Josep Maria Prous al 33 i al 80 van firmar els gols de la victòria falsetana.  El juvenil del falset va perdre a casa davant de la canonja pel mateix resultat que els grans  un a tres. Bernat Guiu va marcar l’únic gol prioratí al minut quinze.

Golejada del Porrera al Pare Manyanet amb una maneta. Tot i que l’equip reusenc es va avançar al minut 8, el Porrera van equilibrar el marcador al minut disset mitjançant Jordi Civit que repetiria per partida doble al final del partit. Abans Jose Antonio Asensio bastiria la golejada als minuts 80 i 86.

En futbol sala jornada de descans pel Priorat nord i victòria del capçanes per tres gols a dos contra el Gimnàstic de Tarragona. Aleix Pena va obrir el marcador al minut9 i Carlos Barceló van avançar dos vegades el conjunt prioratí al minut quinze i la definitiva al minut trenta dos. 

Publicitat