Albert Compte, el regidor de Convergència Democràtica a l’ajuntament de falset i únic regidor a l’oposició del consistori, reitera la seva negativa a entrar a l’equip de govern

 

Compte, en l’entrevista dins del cicle de converses amb els representants de les administracions locals, també reitera que el pressupost aprovat  per aquest any s’haurà de replantejar en un mesos.

Albert Compte, conseller de CDC a l’Aj. de Falset

En l’entrevista que podran escoltar sencera el proper dissabte dins l’informatiu cap de setmana a partir de dos quarts d’una, Compte també valora l’anunci del pla de foment de turisme de la capital del Priorat i explica com durà a terme el control de l’activitat de l’equip de govern més enllà dels plens municipals.

L’ajuntament de Falset prepara una cap de setmana d’activitats solidaries el proper mes de març per recaptar fons per ajudar als refugiats sirians. L’ajuda que es pugui recollir en les activitats com una caminada,  un sopar i diferents rifes entre d’altres es vehicularà a través de l’Alt comissionat de les nacions Unides pels refugiats, l’Acnur. El proper dinou de febrer el president del comitè català de l’ACNUR, Joan Reventós, oferirà a la sala d’actes de l’ajuntament falsetà explicarà la situació dels refugiats de la guerra siriana i com es destinaran els diners recaptats en les activitats del primer cap de setmana de març. Prèviament aquest dissabte a l’hora del vermut d’aquesta emissora participaran diferents membres de l’organització de les jornades solidaries per donar-nos-en més detalls.

En format breu us expliquem que la confederació empresarial de la província de Tarragona, la CEPTA, ha fet públiques les dades econòmiques de la demarcació respecte el quart trimestre de l’any 2015.. Segons l’estudi de la CEPTA el mercat de treball de la demarcació tarragonina millora molt poc a poc i pitjor que a la resta de provincies catalanes.  Entre els motius d’aquestes dades, apunten des de la patronal empresarial, destaca la feblesa del teixit productiu. I apunten amb preocupació que la província de Tarragona és la demarcació catalana que menys empreses i autònoms té per cada 1000 habitants.  La CEPTA considera que amb aquestes dades el territori no pot deixar passar l’oportunitat que significaria la construcció d’un inversió del tipus BCN World o de característiques similars.

I encara parlant d’ocupació però centrant-nos en la nostra comarca us expliquem que ja han començat a treballar les dos brigades per la neteja de camins i manteniment en diversos pobles. Les onze persones contractades pel consell comarcal prioratí mitjançant el Programa mixt de Treball i Formació del Servei d’ocupació de catalanya són majors de 45 i en situació d’atur. una de les brigades, ja s’ocupa de les tasques de millora mediambientals i de la neteja de senders de la Xarxa de Camins del Priorat. En aquest sentit, fins ara ja s’ha actuat als termes municipals de Marçà i Capçanes (en el sender anomenat “Dos mons en un de sol”); al camí antic de Falset a Gratallops i Bellmunt; de la Vilella Alta fins a l’ermita de la Consolació de Gratallops; a Siurana (en el sender anomenat “Records de princeses i guerrers”) i a Capçanes (a les àrees on es troben ubicades les pintures rupestres de la Vall i la Parellada). L’altra brigada s’ocupa del manteniment d’equipaments públics en els diferents municipis, que ho han demanat prèviament.

I de l’agenda del cap de setmana, destaquem la conferencia  Fer possible la república, la feina de la ciutadania, ara a càrrec del president de l’Assemblea Nacional Catalana, Josep Sánchez, a la sala de plens del Consell Comarcal el proper dissabte a partir de les set del vespre. Gràcies per la seva atenció. 

Dissabte, 04 abril 2020 13:55

Dissabte, 04 abril 2020 12:29

Dijous, 02 abril 2020 19:41

Dimecres, 01 abril 2020 04:23

Dissabte, 28 Març 2020 12:29

Dijous, 26 Març 2020 19:41

Dimecres, 25 Març 2020 04:23

Dissabte, 21 Març 2020 12:29

Dijous, 19 Març 2020 19:41

Publicitat