Capçanes  pot esdevenir un centre d’art rupestre després de la localització a la zona coneguda com la  Vall i la Parellada, dins d’uns abrics naturals, d’un conjunt de pintures prehistòriques, que inclouen fins a 150 figures humanes i algunes d’animals.

Segons afirmen fonts del Departament de Cultura en la informació que ahir publicava la Vanguardia, es tracta d’un jaciment “espectacular per l’alt nombre de figures en un espai petit”. El consistori capçanenc ja han començat a treballar perquè l’exposició de les pintures vagi acompanyada de la pertinent protecció. Joan Carles Garcia és l’alcalde del municipi.

Joan Carles Garcia, alcalde de Capçanes

Els primers abrics amb pintures es van localitzat l’any 2006.

Falset acollirà el primer cap de setmana de març un cap de setmana solidari amb la població siriana que pateix els estralls de la guerra civil. Els dies 5 i 6 de març el consistori amb diverses associacions han organitzat un seguit d’acte per recaptar diners que farà arriba al seu destí l’Alt comissariat de les Nacions Unides pels Refugiats, l’Acnur. Núria Borja, regidora de l’ajuntament, explicava les diferents activitats previstes.

Núria Borja, regidora de l’ajuntament de Falset

El proper dissabte la xerrada del president del comité català de l’Acnur, Joan Reventós, per explica la situació del conflicte sirià i a on s’adreçaran els diners recaptats servirà de presentació del cap de setmana solidari.

El secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana va reunir-se el passat dissabte a Falset per decidir els propers pasos de l’assemblea en el procés catalana. Jordi Sánchez, president de l’Assemblea, explicava els resultat de la reunió en declaracions a aquesta emissora.

Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacinoal Catalana

Sánchez va oferir una conferencia la consell on va exposar la necessitat de mantenir la mobilització de la societat civil.

I anem tancant el butlletí amb els resultats esportius del passat cap de setmana. El Falset de tercera catalana va perdre per tres gols a dos al camp del Montroig, Sergi Montiel va avançar els falsetans als minut cinquanta sis però l’equip del tarragonès va aconseguir empatar, Daniel Montiel tornaria avançar els prioratins al minut seixanta-cinc però als darrers minuts dels partits el Montroig aconseguiria supera l’equip de la capital del priorat. Derrota també de l’equip juvenil del falset esportiu que va es va veure superat casa pel santes creus per un gol a tres. El gol local va ser d’Oriol Penna al minut cinquanta- cinc quan els falsetans ja perdien per una diferencia de dos gols.

A la quarta catalana el Porrera va guanyar per dos gols a un a la selva del camp. Adrià Figueredo i Jose Antonio Asensio va ser els golejador porrerans.

El derbi prioratí en futbol sala, se’l va emportar el Priorat Nord que visitava la pista del capçanes, per quatre gols a sis. 

Dissabte, 04 abril 2020 13:55

Dissabte, 04 abril 2020 12:29

Dijous, 02 abril 2020 19:41

Dimecres, 01 abril 2020 04:23

Dissabte, 28 Març 2020 12:29

Dijous, 26 Març 2020 19:41

Dimecres, 25 Març 2020 04:23

Dissabte, 21 Març 2020 12:29

Dijous, 19 Març 2020 19:41

Publicitat