El nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Salvador Puig, insta al sector a continuar treballant per repetir aquest any les bones dades del vi català consumit a Catalunya.

Puig  va ser nomenat el passat mes de gener i dirigirà una institució que ja coneixia com a treballador. En declaracions a ràdio Falset, Puig destaca la feina feta fins ara i demana al sector que no s’adormi tot i les bon dades dels darrers anys.

Salvaodr Puig, Director de l'INCAVI

Pel director de l’Incavi es molt poc probable que es produeixi a les deos catalanes una situació com la que es s’està vivint a la Denominació d’origen Qualificada Rioja on arran d’un debat al voltant de les línies de futur, un dels cellers més importants en mida i projecció ha anunciat que deixarà el consell regulador.

NO deixem el món de la vinya ja que el sindicat Unió de Pagesos reitera al Ministeri d’Agricultura la proposta del repartiment proporcional entre comunitats autònomes per les noves autoritzacions de plantacions de vinya. En una reunió amb representants del Ministeri d’Agricultura el sindicat va plantejar el nou repartiment per evitar que les autoritzacions acabin en una sola zona, ja que aquest fet provocaria la distorsió del mercat i provocaria excedent. Unió de Pagesos va sol·licita també que els joves agricultors que s’incorporen al camp i els viticultors que inverteixin en redimensionar les seves explotacions siguin els beneficiaris preferents de les noves autoritzacions.

Fins al proper divendres  estan obertes les inscripcions al Curs de preparació del nivell C del Servei Comarcal de Català del Priorat que dóna continuïtat al que fins ara s’ha fet de nivell B (Intermedi 3). El curs té reduccions importants per a les persones que estan a l’atur, tenen família nombrosa, són pensionistes, etc. A més, les persones en actiu que treballen a l'empresa privada poden bonificar la formació mitjançant la Fundació Tripartita. I el Servei comarcal de Català prioratí també prepara un curs gratuït adreçat a persones en situació d’atur que no parlen en català. Aquest curs, de 45 hores de durada, serà intensiu, a raó de 2 h diàries de dilluns a divendres al matí. La iniciativa és fruit de la col·laboració iniciada l'any 2011 entre el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i forma part del programa Aprèn.cat. Gràcies a aquest acord, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ja ha organitzat a Reus i a Cambrils 22 cursos d’aquestes característiques amb més de 450 inscrits.

I de l’agenda del cap de setmana, us recordem, com ja us vam explicar dimarts que el proper dissabte a la sala d’actes de l’ajuntament Joan Reventós el president del comitè català de Acnur, l’alt comissariat de les Nacions Unides pels refugiats, explicarà la situació de la guerra siriana i l’ajut necessari. La conferència serà l’avançada del cap de setmanas solidari que preparà el consistori amb entitats i associacions els municipi.

I diumenge a les sis a l’Artesana els actors Lluís Marco i Pau Vinyals seran els actors que donaran vida a un home a punt de jubilar-se que té cinc dies per instruir al seu jove aprenent. Li ha d'ensenyar com ha d'encarregar-se del magatzem pel que ha vetllat durant més de vint-i-nou anys. Però el noi farà  que el seu mentor  s’adoni que aquella feina que semblava normal i corrent té alguna cosa estranya, doncs no hi ha res a dins del magatzem ni tampoc sembla que s'hi acosti cap camió a descarregar-hi material. L’obra és zona franca i està dirigida per Israel Solà.

Dissabte, 04 abril 2020 13:55

Dissabte, 04 abril 2020 12:29

Dijous, 02 abril 2020 19:41

Dimecres, 01 abril 2020 04:23

Dissabte, 28 Març 2020 12:29

Dijous, 26 Març 2020 19:41

Dimecres, 25 Març 2020 04:23

Dissabte, 21 Març 2020 12:29

Dijous, 19 Març 2020 19:41

Publicitat