El director del comité català de l’ACNUR a Catalunya, Joan Reventós, considera que la iniciativa del cap de setmana solidari ( #cds_SolidariFalset )  que prepara el consistori falsetà i associacions i entitats del municipi és una iniciativa molt positiva. Reventós, assenyala que la mida del municipi no és important a l’hora de mostra la sensibilitat envers les poblacions més necessitades.

 

Reventós va ser l’encarregat d’obrir el cap de setmana solidari amb una xerrada el passat dissabte a la sala de plens de l’ajuntament. Prèviament en declaracions a ràdio Falset, el director de l’Acnur a Catalunya va explicar les funcions i ubicació de l’Acnur, l’alt comissariat de les Nacions Unides pels refugiats en el conflicte sirià.

Joan Reventós, director comité de l’ACNUR a Catalunya

De la xerrada en destaquem una dada: segons Joan Reventós, en aquest moments hi ha a Síria 13 milions de persones que necessiten ajuda humanitària.

El darrer informe de conjuntura econòmica de les cambres de comerç de la demarcació, la universitat Rovira i Virgili i la diputació de Tarragona respecte el darrer trimestre del 2015 assenyala que l’any passat va ser millor, en termes d’augment d’ocupació,  disminució de l’atur i manteniment de preus. L’informe inclou un anàlisi de les dades de variació del producte interior brut i l’ocupació des del 2008 i també la variació de la població i l’ocupació. En base a aquestes dades conclou que tot i el resultat optimista del dos darrers any, 2014 i 2015, l’economia tarragonina encara no s’ha recuperat de la caiguda de 2008, fet que queda pales amb un PIB i una ocupació menor que poc a poc porta cap una disminució de la població total, i els efectes que això comporta a llarg termini sobre l’economia.

I en clau esportiva, El Falset no a jugar el partit previst contra la Unió Astorga ja que el club reusenc ha abandonat la competició. El passat cap de setmana la Unió Astorga ja no va jugar a casa contra el Sant Pere i el Sant Pau i les jornada prèvies havia perdut per 16 i 13 gols respectivament. Seguint el reglament, l’equip falsetà va rebre els tres punts. El juvenils del falset van golejar a domicili l’Icomar per un gol a cinc.  Aleix Ruiz al minut dotze i Yassine Ayadi al trenta u van avançar els prioratins, que tot el gol de penal i l’expulsió de Joan Pi, van augmentar el marcador al minut 76, repetint  Aleix Ruiz,  la 79 Victor Gómez i al 89 tornaria a repetir Yassine Ayadi.

La Unió Espotiva Porrera va guanyar còmodament al camp de l’Espluga de Francolí per zero gols a tres. El doblet d’Antonio Asensio als minuts 51 i 68 i l’aportació de Aleix Martínez van certificar la victòria dels prioratins que són segons a la classificació a quatre punts del primer , la riba.

El capçanes de futbol sala es va veure superat a casa per la Pobla de Mafumet per quatre gols a vuit.  Pels capçanencs van marcar Aleix Pena, Jordi Quintana amb un doble i Caballero.  Joan Folch va ser expulsat quan faltaven deu minuts per finalitzar el partit.  Per la seva part el Priorat Nord va golejar el Botarell a casa, per vuit gols a dos.  Van marcar tots els jugadors de l’equip prioratí, menys el porter. Pau Valldomenech va fer un hat-trick, Boris Montlleó un doblet i Aleix Jiménez, Marc Juncosa i Adrià Pellicer van aportar un gol cada un.

Publicitat