El sindicat Unió de Pagesos consolida la seva victòria del passat diumenge amb l’escrutini definitiu. Finalment, el sindicat agrari va rebre el 57,1% dels vots emesos a tot Catalunya, Els Joves agricultors i ramaders de Catalunya ( JARC) el 27,5 % mentre que l’Associació de joves agricultors (ASAJA) va aconseguir el 12,7%.

 

Tal com explicàvem el passat dimarts, Unió de Pagesos va ser la força més votada a la nostra comarca, Josep Carles Vicente, responsable d’organització i comunicació dels sindicat UP valora els resultats a nivell local i català.

Josep Carles Vicente, resp. Organització i Comunicació UP

Amb els resultats de les eleccions del passat diumenge la representació sindical agrària d’Unió de Pagesos serà de 7 dels 10 membres a la Taula Agrària; 3 dels 5 membres de les 17 taules sectorials, i 2 dels 2 membres per al sector agropecuari al Consell de Treball, Econòmic i Socialde Catalunya, entre altres organismes.

La quarta edició de la  fira de les cooperatives del Priorat es celebrarà el proper dia 26 de març al Castell del vi. La  mostra servirà per conèixer de primera mà els vins i olis de sis cooperatives de la comarca i la cooperativa convidada d’enguany la L’Olivera Cooperativa de Vallbona de les monges, que pertany a la DO Costers del Segre. La fira obrirà de les nou del matí a les nou de la nit per tal que els visitants de la mostra puguin fer tastos dels  vins i olis de les cooperatives . Els tiquets, que inclouran 5 degustacions, la copa i una entrada a l’espai museístic del Castell del Vi, es podran adquirir per un import de 5€. Altres activitats programades durant la quarta edició de la Fira seran el taller familiar “Pintar amb vi”, taller que conduirà l’artista Marta Arañó, el tast guiat dels productes de la Cooperativa convidada , i el berenar solidari per recaptar diners per ajudar el poble sirià.

I també ahir, la cambra de comerç de reus va anunciar la nova edició de la vuitena edició Reus Viu el Vi, la mostra de vins de les denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la cambra de la capital del baix camp.  Entre el 3 i el 5 de juny, es podran tasta degustar els vins de les sis DOs de la demarcació així com també de la presència d’un celler de l’estranger i la invitació d’una do d’origen del país. La cambra de comerç també va anunciar que la nova edició de Reus viu el vi incorporarà altres novetats que es donaran a conèixer les properes setmanes.

Les dades de l’atur del Priorat del mes de febrer segueixen la tendència positiva de Catalunya i baixa respecte les dades de gener i desembre, que van ser la mateixa. En total el mes passat el Servei d’ocupació de Catalunya tenia inscrites cinc-cents trenta-nou persones de la nostra comarca per tal de buscar feina. La dada intermensual es positiva ja que respecte el més de gener i desembre de l’any passat, s’ha reduït en sis persones. I la dada interanual també té una lectura positiva ja que respecte el febrer de l’any passat s’han reduït en seixanta-dos persones els inscrits del priorat al Soc. També destaquem que per trobar una dada per sota de les sis-centes persones de la comarca inscrites al Servei d’ocupació cal anar fins l’any 2011.

I abans de tacar el butlletí els recordem que dissabte i diumenge a Falset es celebra el cap de setmana solidari , amb diferents activitats per tal de recaptar fons per la població civil de Síria.   Gràcies per la seva atenció. 

Dissabte, 04 abril 2020 13:55

Dissabte, 04 abril 2020 12:29

Dijous, 02 abril 2020 19:41

Dimecres, 01 abril 2020 04:23

Dissabte, 28 Març 2020 12:29

Dijous, 26 Març 2020 19:41

Dimecres, 25 Març 2020 04:23

Dissabte, 21 Març 2020 12:29

Dijous, 19 Març 2020 19:41

Publicitat