La Denominació d’origen Montsant estarà present a la Fira Prowine, una de les fires dels sector més important que es celebra a Europa. La seu de la fira és la ciutat alemanya de Düsseldorf on es reuneixen professionals de tot el país germànic, com també d’Holanda, Dinamarca, Bèlgica i Suïssa.

En total vuit celler de la do Montsant ho faran sota en  l’estand que la do tindrà a la fira i farà de paraigua de dotze productors més duen el seu segell.

Segons dades facilitades pel consell regulador, el 2014, la DO Montsant  va exportar més del 40% de la producció i prop de 2,2 milions d’ampolles es van vendre fora d’Espanya. D’aquests ampolles, el 34% van anar a parar a països europeus com l’alemeny i veïns. 

I vinculat amb el món del vi l’enoturisme  que va registra al 2105 un any rècord pel que fa als enoturistes que han visitat els cellers de la Ruta del vi de la comarca que es promociona i potencia des de l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal del Priorat. Segons les dades de l’oficina de turisme del Consell Comarcal, el visitants a al ruta del Vi respecte l’any 2015 registren un augment respecte el 2014  del 31%, el que suposa 7.302 enoturistes més que l’any anterior, xifra que ha arribat a les 30.407 persones.

La mostra es realitza a partir de les dades que ens proporcionen periòdicament 28 dels 46 cellers que formen part d’aquesta ruta. Cal matisar, tanmateix, que el 2015 hi ha hagut un celler més que ens ha facilitat dades.

Encara amb les dades de la ruta dels cellers, per primera vegada Suècia es posiciona com a principal públic enoturista, per davant del Regne Unit i França, que ocupaven les primeres posicions al 2014 i 2013 respectivament, amb un 13% del total dels visitatns. En segon lloc, trobem Alemanya amb un 12%. El cas més sorprenent, però, és el del públic que ocupa el tercer lloc, el rus ( amb 11,7%), que ha passat de ser un públic pràcticament desconegut a irrompre amb força el 2014 i posicionar-se al podi el 2105. Per darrere, públic que podem etiquetar com habitual,  França , que continua sent en termes generals el principal mercat emissor estranger al Priorat. Darrere dels públic francés trobem els enoturistes d’origen suís, amb una pujada espectacular de quatre punts, i per ordre, el Regne Unit, Holanda, Bèlgica i Dinamarca.

Cornudella de Montsant (Priorat) encetarà dissabte vinent, 12 de març, el 'tour' de presentacions del seu darrer llibre, 'El nazi de Siurana', del periodista de Falset Toni Orensanz, editat per Ara Llibres i que s’ha convertit en un èxit editorial arreu de Catalunya.

 El llibre confirma i documenta abastament el que fins ara era una llegenda al Priorat, l'existència o no d'un nazi d’origen belga amagat en un immens xalet situat a Siurana, al damunt d’un barranc. La presentació tindrà lloc a la Biblioteca Municipal a les 19:30 hores.

Publicitat