Benvinguts al butlletí intersetmanal,

El conseller de Territori, Josep Rull  es compromet davant dels alcaldes de la mancomunitat del parc natural de la serra de Montsant a recupera la dotació de personal necessària del parc prioratí.

Rull també va anunciar la voluntat de recuperar la dotació, en aquest cas pressupostaria de tots els parcs catalans.En la seva visita a la seu del parc natural de la serra de Montsant, Rull va reunir-se amb els alcaldes del parc i va anunciar una nova trobada amb els batlles del parc, tal com explica en declaracions a ràdio falset després de la trobada.

Josep Rull, conseller de Terrritori i Sostenibilitat

El conseller també es va reunir amb representants de Prioritat per tal de saber de primera mà l’estat de la candidatura del paisatge prioratí a convertir-se en patrimoni de la humanitat per la Unesco. Joan Queralt portaveu accidental de prioritat comentava el sentit de la trobava amb el conseller.

Joan Queralt, porta veu de l'Associació Prioritat

Rull va acabar a la seva visita a la comarca al Ulldemolins amb motiu de la trenta-cinquena festa gastronòmica de la truita d’espinacs amb suc.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que a partir d’avui dimarts, dia 15 de març, i  fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en un decret en vigor des de 1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

 Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

L’Oficina Jove del Priorat (situada a la seu del Consell Comarcal del Priorat) s’ha estrenat a les xarxes socials amb la seva pàgina a Facebook. La pàgina ha estat creada per  difondre la informació i recursos que poden ser d’interès per les joves i els joves de la comarca del Priorat, de manera més fàcil i ràpida. La pàgina de Facebook de l’Oficina Jove del Priorat inclourà notícies d’interès i informació relativa a ajuts, subvencions, treball, estudis i activitats.

Les diferents entitats o organismes (ja siguin associacions de joves, esportives i lúdiques, ajuntaments, biblioteques, etc) també poden aprofitar la pàgina per fer arribar informació juvenil que sigui d’interès publicable (sobre actes culturals i festius, ofertes laborals, cursos, notícies, etc).

I els resultats del partits de futbol dels equips prioratins del passat cap de setmana ens va deixar la contundent victòria al camp de l’Icomar per quatre gols a set, amb un pòquer de gols Daniel Montiel als minuts trenta, cinquanta, seixanta quatre, i vuitanta-sis. Pau Ribes va firmar un doblet als minuts  vint-i-set i trenta-tres i Josep Ferrando va tancar la golejada al minut 88.

Els juvenils del Falset van perdre per quatre gols a sis davant l’escola futbol base de Calafell. Els gols de Yassine Ayadi al minut cinc, el doblet d’Oriol Penna, als minuts vint-i-u i trenta-set i el d’Aleix Ruiz al minut 40 no van servir per aconseguir que els tres punts es quedessin a la capital del Priorat.

La Unió Esportiva Porrera es va veure superada per la riba a casa per un gol a dos. El porrerans es van avançar al minut 60 amb gràcies a David Civit però els darrers deu minuts es van veure superats pels visitants que són líders de la classificació. Tot i les dos derrotes seguides, els prioratins són quarts a un punt tant del tercer com del segon de la lliga de quarta catalana.

Per cert, demà a l’Institut  del Priorat demà dimecres a partir de les 10 del matí es podrá donar sang, dins d’una campanya de consciencia entre els més joves de la necessitat de donar sang. 

Publicitat