La candidatura del paisatge prioratí a convertir-se en patrimoni de la humanitat per la Unesco tancarà la primera fase aquest  2016 amb la redacció del dossier de la candidatura.

La nova data suposa un retard en el calendari previst però des de Prioritat, l’associació que gestionar el procés de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, es mostren convençuts que una vegada finalitzat el dossier l’any vinent, el 2017, el govern espanyol ja podrà presentar la candidatura davant del comitè de la Unesco, tal com explica Joan Queralt, portaveu de Prioritat.

Joan Queralt, portaveu de Prioritat

Recordem que els passat diumenge membres de la junta de Prioritat es van reunir amb el conseller de territori i sostenibilitat, Josep Rull, durant la seva visita a la comarca.

La cooperativa Falset-Marçà i el Taller Baix Camp han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de reforçar els llaços de cooperació entre les dues empreses en diversos àmbits, com l’assessorament entre elles i l’organització d’activitats comunes. El primer fruit d’aquest conveni ha estat la comercialització d’un vi solidari produït per la Cooperativa, on el disseny de l’etiqueta i l’etiquetatge ha estat realitzat per persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del Centre Ocupacional del Taller Baix Camp.

La nova edició de la f Fira del Vi de Falset , que se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig, començar a prendre forma amb l’anunci que les organitzadors habilitaran un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçats als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.  A banda de la presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca,  la 21a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, l’ajuntament de Falset, com organitzadors al costat d’altres entitats de la comarca vinculades al sector vitivinícola, aposta clarament per seguir posicionar-la com una fira professional i alhora de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi. la inauguració, està prevista el dissabte 30 d’abril al matí, i anirà a càrrec de la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, i de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, com a ciutat convidada , recuperant  així, una iniciativa que ja s’havia dut a terme fa uns anys i que va deixar de fer-se.

I una altre apunt del sector vitivinícola, aquest dissabte a l’absis del Castell de Falset s’inaugurarà oficialment  l’any Priorat-Montsant com a regió vitivinícola 2016  del club de vins escandinau Munskankarna. L’acte tancara la visita de la delegació del club a la comarca  i que ha permes als diferents membres conèixer amb més profunditat les especificitats de les dos deos del Priorat.

Ja en l’agenda cultural també dissabte a partir de les 10 de la nit concert de Lax’n’busto a l’Artesana en format intim. De prop  és un més un concert semi acústic, un espectacle que els permet recuperar temes del llarg dels 28 anys de la banda nascuda al Vendrell. Nous arranjaments de cançons essencials i recuperació de temes que no estan al repertori habitual de les gires del grup que va marcar un època amb clàssics com Miami Beach o Tinc Fam de Tu.

Abans però demà a les set del vespre a la biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset el nazi de Siurana arriba a Falset amb la presentació del llibre de Toni Orensanz a càrrec del filòleg Miquel Martorell Garau, autor de nombrosos treballs històrics sobre Cornudella de Montsant i Siurana. 

Publicitat