El Consell Comarcal del Priorat i la Unió de Consell Esportius de Catalunya ja han constituït les dos comissions per tal de tira endavant l’activitat esportiva escolar a la comarca.

 

En el ple celebrat ahir el president del Consell Comarcal Joan Carles Garcia va informar de la constitució de la comissió esportiva d’una banda i la comissió econòmica de l’altra.

Joan Carles Garcia, pres. CCP

Des de les CUP consideraven que l’anunci no era cap novetat. Damià Fàbrega, conseller comarcal a l’oposició, reiterava que més enllà de les comissions el seu grup manté altre vies per aclarí la situació del consell esportiu prioratí.

Damià Fàbrega, conseller de les CUP-CC

En el ple també es va aprovar una moció de la cup per tal de realitzar el pagament de la l’iva i l’Irpf estatal mitjançant de l’agència tributaria catalana.

Setmana d’intercanvi al l’Institut Priorat. 26 alumnes provinents de la ciutat holandesa de Rotterdam conviuran amb alumnes locals fins divendres. Més enllà de la capital de comarca els alumnes holandesos  visitaran Reus i Barcelona. Meike una de les alumnes comentava la primera impressió.

Meike, alumna intercanvi

Des del professorat que acompanya els alumnes destaquen les diferències entre Rotterdam i Falset, tal com explica l’Anne, una de les professores.

Anne, professora intercanvi

El director de cinema Marc Recha va participar el passat dissabte en tertúlia després de la projecció de la seva pel·lícula “ un dia perfecte per volar “ al teatre l’Artesana de Falset. L’acte organitzat pel centre Quim Soler literatura i vi va servir per poder conèixer algunes de les interioritats d’aquest film. Recha afirmava en declaracions a ràdio falset que com a director tenia molt clar les localitzacions de les seves pel·lícules i obria la possibilitat de rodar al Priorat.

Marc Recha, director de cinema

Un dia perfecte per volar va obrir la programació de primavera del teatre l’Artesana que inclourà música amb la Chamorro Motis Reunión i el concert de primavera de la banda i cinema amb “Palmeras en la nieve”  diumenge que ve. També hi  haurà teatre a dins i fora de l’Artesana ja que, tal com explica Carlos Brull, regidor de Cultura, l’acte del Tarraco Viva d’enguany titulat Domi Maecenatis  es farà a la cooperativa falsetana.

Carlos Brull, regidor de Cultura de l’Aj. de Falset

En clau esportiva,  el passat cap de setmana ens va deixar la derrota del falset esportiu al camp del mas Pellicer per dos gols a un. Tots els gols a la darrera mitja hora. Daniel Montiel empatava al minut vuitant-quatre i tres minuts més tard els locals farien el gol que els serviría per retindre els tres punts.  Meritori empat dels juvenils del Falset a  casa contra el líder de la categoría, l’españa canonja. Oriol penna va avançar els falsetans al miut disset. L’empat arribaría de penal vint minuts més tard.

A la quarta catalana, el Porrera es va desfer del Salauris amb un contundent cinc a dos. Jacob Papaseit amb un hat-trick a la segona part va ser el màxim golejador. Van obrir el marcardor Adrià Figueredo al minut cinc i luis civit al 10.

I pel que fa al torneig de primavera, el Priorat nord va supera a la pobla de Mafumet per cinc gols a tres. Josep Juncosa va obrir el marcador al primer minut, Pau Valldomench faria pujar el 2 a 1 al minut 22 i Boris Montlleó sumaria un doblet al seu compte particular, als minuts 24 i trenta cinc, Aleix Jiménez també va marcar al minut trenta.

El capçanes va perdre a la pista del Sarralenc per tres gols a dos. Ignasi Pena al minut tres i Jordi Quintana al trenta-tres van fer els gols visitants. 

Publicitat