Fira del Vi 2016

La fira del Vi de les Denominacions d'Origen de la comarca del Priorat comença a definir-se amb la presència confirmada d’una cinquantena de cellers dels dos consells reguladors.

 

Entre les novetats previstes per a aquesta edició hi ha l’organització d’un programa continuat de tastos, ja siguin d’iniciació o adreçats al perfil  “wine lovers”,  en diferents espais de Falset. Les ubicacions de la 21a edició de la fira són  una carpa situada al centre de la Fira, la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat i el Parc Tecnològic del vi (VITEC). Entre aquests tastos, n’hi ha que van a càrrec de les denominacions d’origen i altres que recauen en els propis cellers participants al certamen. Una altra cosa són els tastos adreçats exclusivament a professionals i que són els següents: Tast del Decenni (divendres 29 d’abril al VITEC); un tast adreçat exclusivament als membres del club suec Munskankärna, (diumenge 1 de maig) i el Tast de professionals (dilluns 2 de maig).

Una edició a més en que dos dels tastos emblemàtics fora de la capital del Priorat celebren la seva desena edició. Tan la nit de les granatxes de Capçanes com el tast amb llop de Gratallops es consoliden com dos dels actes més emblemàtics.

Els efectius del cos d’Agents Rurals han capturat 3 porcs vietnamites que havia localitzat un veí que passejava el gos a les rodalies de l’ermita de Sant Gregori, a Falset (Priorat).  Els tres exemplars, un mascle  i dues femelles en avançat estat de gestació, van ser traslladats inicialment en gàbies fins a un tancat habilitat degudament on hi van  romandre temporalment. Finalment, els exemplars s’han cedit al  Santuari d'animals Hogar Provegan a Marçà, al mateix Priorat. 

 La legislació actual en matèria de fauna habilita els agents rurals a capturar aquests animals quan es troben al medi natural, ja que hi ha un elevat risc d’hibridació amb les poblacions autòctones de porc senglar.

La coral de l’Insitut de Falset és una dels 11 centres de les comarques de Tarragona que  participaran avui a la Trobada de corals d’educació secundària, que aplega alumnes dels centres educatius entre primer d’ESO i segon de batxillerat. La trobada –que enguany celebra la 22ena edició- té per objectiu promoure el cant coral en els centres de secundària i alhora difondre el treball dels especialistes de música amb l’alumnat d’aquesta etapa educativa, especialment pel que respecta a la creació i la pràctica musical.  L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà el concert d’avui, la resta del territori celebrarà les diferents trobades fins el 25 de maig. Entre tots els concerts hi participaran un total de 5.680 alumnes i 133 centres educatius catalans, acompanyats per 365 professors.

I cap de setmana molt musical,  dissabte a la nit al teatre l’Artesana actuació de la Andre Motis, Joan Chamorro i Estevi Pi acompanyats de la Sant Andreu Jazz Band en la Chamorro Motis Reunion. I diumenge el concert de primavera de la banda vila de Falset d’enguany es planteja com un petit repte per la formació ja que proposaran la seva particular versió dels millors temes de pop i sobretot rock de la historia. A partir de les sis al també al teatre l’artesana, prèviament podran escoltar la coral i el grup  juvenil de la banda.

Hem començat el butlletí parlant de vi i l’acabem la mateixa temàtica i dins de l’agenda, ja que el proper dissabte a les sis de la tarda es celebra als Guiamets El Vimets, una mostra dels cellers establerts al municipi en el marc del mirador del vi del municipi. Els vins dels cinc cellers es podran acompanyarà amb tapes d’establiments del poble

 

 

 

Publicitat