La nova edició de la Fira del Vi de Falset, que es celebrarà del 30 d'abril al 2 de maig,  comptarà amb setanta tres cellers participants. Segons les darreres dades facilitades pels organitzadors hi haurà  29 cellers de la Do Montsant i 44 de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.  L’alcalde de Falset Jaume Domènech comenta als micròfons de Ràdio Falset les novetats que s’han preparat de cara a la nova edició.

Jaume Domènech, alcalde de Falset

Segons  Domènech, des de l’organització, no volen fer una previsió de públic, tot i que considera que arriba als 15.000 visitants de l’any passat és molt complicat.

Jaume Domènech.

Com cada any el tast de professionals, que enguany canvia d’ubicació, tancarà tres dies de tastos i vendes de vi.

No deixem la fira tot i que ens centrem en un àmbit diferent, ja que el dia 29, es presentaran els resultats d’una auditoria energètica a temps real que han implantat a la cooperativa Falset Marçà les empreses Instatec, Tamic amb l’assessorament del Vitec, el centre tecnològic del Vi de Falset. Xavi Ruiz, tècnic del Vitec, explica la novetat que suposa l’auditoria amb dades extretes  just gairebé al moment de ser registrades.

Xavi Ruiz, tècnic de Vitec

Després d’un any d’aplicació l’auditoria permet un estalvi superior al 15 % en la despesa eléctrica.

L’escola Oficial d’idiomes de Móra d’Ebre oferirà el proper dijous una jornada deportes obertes per tal de donar a conèixer els cursos que ofereix. A partir de les cinc de la tarda aquells que ho vulguin podran participar en una classe de nivell bàsic o avançat d’angles. La jornada però també inclourà altres activitats que explica la directora de l’EOI de les comarques de la Ribera, la Terra Alta i el Priorat, Celia Estruch.

Célia Estruch, directora de l’Escola Oficial d’Idiomes de Móra d’Ebre

La primera jornada de portes obertes de l’escola s’emmarca en els deu any de l’EOI morenca.

I en clau esportiva, el Falset de tercera catalana es va imposar a domicili a la selva del camp per un gol a dos. Tot i que es van avançar els locals, Josep Ferrando al minut seixanta-quatre i Pau Ribes, al minut vuitanta-set, van capgira el marcador.  Els juvenils falsetans van empatar a casa a dos gols contra el Cusa-la Granja. els visitants es van avançar a la primera part, però Marlington Olvera al minut 55 i Oriol Penna al vuitanta cinc van igualar i posar al capdavant los falsetans. L’empat dels tarragonins arribar al vuitanta-vuit.

Anem a la quarta catalana on el Porrera va imposar-se l’Almoster a casa, per tres gols a un. El visitants es van avançar al minut 4 però a partir del trenta dos amb la igualada de Adrià Figueredo, els locals es van recupera i al minut seixanta cinc Jacob Papaseit faria pujar el segon dels porrerans. Lluis Civit tancaria el marcador al minut setanta sis. I atenció perquè quan només queden dos jornades per completar els campionat del grup vint-i-quatre de la  quarta català la Únió Esportiva Porrera es segona a sis punts del primer la Riba.

I en futbol sala, el Priorat Nord va descansar en el grup 1 del torneig de primavera, mentre que el Capçanes, al grup 2, perdia per dos a zero en la seva visita a la pista del Vila-Seca. 

Publicitat