fira vi 16

La fira del Vi de les DO del Priorat es va tancar ahir amb el tast de professionals i una assistència de públic important però marcada pel temps inestable del cap de setmana. Segons l’ajuntament de Falset es van vendre 24 mil tiquets de degustació i calculen que van passar per la capital del Priorat unes quinze mil persones.

Tancada la 21à edició es hora de fer balanç del cap de setmana més important a nivell de visitants de Falset i comarca. Per l’alcalde falsetà, Jaume Domènech, l’aspecte més destacat ha estat l’augment de la qualitat de la  fira.

 

Jaume Doménech, alcalde de Falset

També des dels consells reguladors es mostren satisfets amb la nova edició de la fira.  Ricard Rofes, membre del consell regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, destaca la nova organització dels estands.

Ricard Rofes, membre del Consell Regulador de la DOQ Priorat

Una opinió en sintonia amb la denominació d’origen Montsant. La seva presidenta, Pilar Just, comentava als micròfons de Ràdio Falset el canvi d’ubicació del darrer acte de la fira : el tast de professionals.

Pilar Just, president Consell Regulador DO Montsant

Una vegada finalitzada la mostra Professional, encara es celebraran alguns actes d ela ficar. Englobats dels programa de la fira diferents actes organitzats des de la biblioteca Salvador Estrem i Fa  dins del calendari de Biblioteques en do. Per divendres hi ha prevista la conversa entre Sara Pérez del celler Venus la Universal i Mas Martinet i Francesc Frisach del cellers Frisach, a partir de les set de la tarda.

El cap de setmana ens va deixar la derrota del Falset al camp del líder per tres gols a zero. A quatre jornades pel final del campionat, el falsetans ocupen un còmode cinquè lloc.  Els juvenils falsetans, per la seva part, van golejar  el Morell a casa per un contundent cinc a dos. Un doblet de Yassine Ayadi als minuts vint-i-vuit i seixanta-vuit; un altre doblet de Said Bouakka als minuts quaranta-quatre i cinquanta-cinc  i el definitiu de Guillem Fores al vuitanta-nou van servir als falsetants per superar un partit que van jugar els darrers vint minuts amb inferioritat numèrica per expulsió del porter.

El Porrera va perdre a la quarta catalana per un gol a dos davant el Maspujols en l’últim partit de la temporada. El porrerans es van avançar al minut cinquanta-tres però dos gols als últims compassos dels partit van emportar-se els tres punts. Els prioratins acaben segons del campionat del grup vint-i-quatre de quarta catalana, a nou punts del primer la Riba. En xifres, la Unió Esportiva guanyat quinze dels vint-i-quatre partits, n’ha perdut vuit i només n’ha empatat un. Ha fet seixanta tres gols, l’equip del grup amb més anotació golejadors i n’ha rebut trenta-cinc. Curiosament el pichici no ha estat per un jugador de l’Unió Esportiva, el segon lloc del rànquing dels golejardors si que l’ocupa una jugadors de l’equip Porrera en concret, Jose Antoni Asensio ha marcat 18 gols, cap de penal, el pichichi de la categoria n’ha sumat 21. Felicitem des d’aquí l’equip prioratí per una campanya de notable alt.

Publicitat