taula gen abrilatur2016

L’atur del Priorat del més d’abril es situa per sota de les cinc-centes persones, una situació que no es repetia des del setembre de l’any passat. Segons les dades del servei d’Ocupació de Catalunya ( SOC), el mes passat hi havia quatre-centes noranta una persones inscrites en la recerca de feina al servei d’ocupació de l’administració catalana.

La dada intermensual es positiva ja que hi ha trenta tres persones menys. En el mateix sentit es mou dada interanual ja que el mes d’abril d’enguany hi han seixanta dos persones menys que l’abril de l’any passat.

gràfic: elaboració pròpia amb dades del SOC

La biblioteca Salvador Estrem i Fa es l’encarregada de les activitats del maig del programa biblioteques amb do que realitzen biblioteques de totes les DO del territori català. Durant tot els mes es faran activitats que lliguen el territori i la cultura del vi. Per començar aquest divendres hi haurà una conversa que sota el nom els oficis del Vi reunirá dos persones vinculades al món vitivinícola, tal com explica Montse Bartolomé directora de la biblioteca prioratina.

Montse Bartolomé, directora de la biblioteca Salvador Estrem i Fa

Les properes setmanes, els més petits, podran aprendre a pintar amb vi. I per tancar un mes d’activitat es presentarà un llibre sobre les banquets al llarg de la historia.

La III Marató del Priorat, que tindrà lloc el dissabte 1 d’octubre ja compta amb més de mig centenar d’inscrits després que dissabte s’obrís el període d’inscripcions coincidint amb la Fira del Vi de Falset. Durant el cap de setmana, tothom qui ha passat per l’estand de l’Associació Dracsrunners,  ha pogut inscriure’s en alguna de les dues modalitats de la cursa, la Marató o la Mitja, amb preus promocionals (35 i 29 euros respectivament) i obsequis com la “maratina”.  Encara parlant de la marató, el passat  dilluns es van obrir les inscripcions online a través del web www.maratodelpriorat.com i fins el proper 13 de juny es mantindran els preus de sortida de la cursa. La web s’ha modernitzat i se n’ha facilitat la navegació i l’accessibilitat. S’ha traduït a l’anglès i al francès amb l’objectiu de consolidar la dimensió internacional de la prova.

En format breu apuntem que el passat cap de setmana El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va inaugurar els accessos a Torroja del Priorat. La Diputació de Tarragona ha impulsat dos projectes de condicionament i millora del paviment que han permès millorar les condicions de seguretat i confort dels veïns i dels visitants d'aquest municipi de la nostra comarca. Una part d'aquestes obres s'emmarquen en una campanya de millora de la xarxa viària a la comarca que inclou els municipis de la Figuera, el Molar, Masroig, Pradell de la Teixeta, el Lloar. La Diputació ha invertit en les sis actuacions a la comarca un total de 664,062 euros.

I un altra noticia que us expliquem en format breu és que  L’ajuntament de Falset lliurarà el proper 15 de maig la medalla d’or de Falset a Mordechai Ben Abir descendent d’un falsetà jueu del xv. Ben Abir ha documentat els seus origens en una tesi doctoral, llegida a la universitat de Barcelona l’any 2009. Nascut a l’argentina Mordechai Ben Abir, o Marcos Caballero va nèixer a l’argentina i actualment resideix a Israel. 

Publicitat