L’Ajuntament de Falset espera  reprendre les obres d’arranjament i condicionament del baluard i els exteriors del Castell, una vegada aconseguit la  seva part del finançament de les obres .

Recordem que les aquestes obres estan cofinançades amb l’1% cultural del Ministeri de Foment i que s’havien aturat ja que el consistori no disposava del pressupost que havia d’aportar. Segons informa el mateix ajuntament,  ja s’ ha comunicat al Ministeri que ja disposa del finançament per assumir la seva part, 166.000€,  dels més de 660.000 € als que ascendeix el total de l’actuació.  I afegeixen que esperen que l’Administració central proposi  la  data per a la signatura d’una addenda al conveni que permeti reprendre les obres.

No ens movem del Castell del vi ja que dissabte serà l’escenari de l’obra de teatre, In Domini Maecenatis, dins del programa d’activitats del festival Tarraco Viva. Enguany s’ha optat per una recreació més enfocada al teatre i de teatre precisament. Com explica Joan Pasqual, director de l’aula de teatre de la URV i de zala Zalata, es tracta d’espectacle sorgit després d’un treball d’investigació.

Joan Pasqual, dir. de l’aula de teatre de la URV

El festival Tarraco Viva va començar el passat diumenge i s’allargarà fins el vint-i-nou de maig amb més 400 actes al voltant de la vida romana i, enguany, la seva relació amb egipte. A part de Falset, Tarraco Viva també inclou actes a Cambrils o Constantí.

En clau cultural i en part relaciónat amb la cultura romana, demà divendres la biblioteca Salvador Estrem i Fa acull la Presentació del llibre Petites històries de banquets, de Marta Gómez Mata i Fèlix Raval Queixalós.  Un acte organitzat per la biblioteca  i el Centre Quim Soler. La literatura i el vi. Per cert, l’endemà dissabte el centre Quim Soler i el lotus priorat oferiran a partir del vuit del vespre la presentació del llibre El clatell de la princesa de Xavier Mollà encarregat de la presentació que s’acompanyarà de música i projeccions, a partir de les vuit del vespre al lotus priorat.

I anant una mica més enllà en el temps, us expliquem que la periodista i sommelier Meritxell Falgueras i l’actor còmic Oriol Cruz, l’Iniesta de Crackovia, són els padrins de la propera edició del Masroig vi solidari. El proper 4 de juny es celebrarà la sisena edició de la mostra de cinc cellers del poble per tal de recaptar fons per l’obra social de l’hospital Sant Joan de Déu en la lluita contra el càncer infantil. També s’ha confirmat la presència dels grups musicals segona mà i Marc Sendra, el músic riberenc  aquesta edició presentarà  “Del cap ençà” que fa juntament amb Joan Fornós, on fan  un repàs a la història musical del nostre país, des de Lluís Llach als Pets en d’altres clàssics catalans. 

Publicitat