El pressupost que ha presentat el govern de la Generalitat per aquest any 2016 inclou inversions al Priorat amb un import  d'una mica més d'un milió i mig d’euros. Un any més hi han partides destinades als sistemes de sanejament d’aigua de Capçanes, Els Guiamets, Gratallops i la Torre de Fontaubella. 

Les novetats de les inversions que preveu la generalitat a la nostra comarca es troba en l’arranjament de diverses carreteres comarcal amb la construcció de cunetes trepitjables de la via que uneix Cornudella amb la Vilella Baixa i la T-300 i T-363 que uneix Marçà amb falset i Marçà amb la carretera nacional 420.  Joan Carles Garcia, el president del Consell comarcal prioratí, considera que els pressupostos mantenen una línia continuista pel que fa a les inversions.

Joan Carles Garcia, pres. Consell Comarcal del Priorat

El pressupost de la Generalitat també inclou una partida de més de vuit mil euros amb que l’Institut Català del Sòl ha t’adquirí alguna part del camí de Sant Gregori de Falset. Respecte el pressupost dels 2015, l’administració catalana ha previst enguany un augment substancial ja que l’anterior pressupost no arriba al set-cents cinquanta mil euros. El pressupost presentat ha de superar el tràmit parlamentari per tal que es pugui aplicar.

Convergència Democràtica de Catalunya presenta els mateixos candidats prioratins a les llistes de les eleccions electorals dels proper 26 de juny. L’alcalde de la Bisbal de Falset, Sergi Masip Masip repeteix com a sisè suplent a la llista del congrés mentre que Joan Carles Garcia és el primer suplents del tercer candidat convergent al senat, Joan Maria Basora.

El parc natural de la serra de Montsant comença avui dijous la dotzena diada del Parc amb activitats per als nens i nenes de l’escola Licorella de Gratallops i la Serra Major de la Vilella Baixa. En la setmana del dia europeu dels Parcs, el parc prioratí un any més farà arriba la seva activitat a dos escoles, enguany es centrarà en la identitat de la comarca i també el paisatge prioratí. Com a cloenda es preveu retornar al seu habitat natural algun animal salvatge procedent  d’un centre de recuperació de la fauna.

També avui dijous a partir de dos quarts de set del vespre al teatre l’artesana dins de la divuitena trobada d’ensenyants del Priorat, , el grup de mestres de la comarca, ha organitzat la xerrada de  l’educador italià Gino Ferri que porta per títol Innovar l’educació partint de la identitat dels infants.  Un acte obert per a tothom.

Dissabte Marçà viurà una nova edició de la tretzena fira d’Artesania i vells oficis . A partir de les 10 del matí hi haurà la mostra pels carrers,  un taller de circ i, al migdia, la tradicional paella populars i la tarda espectacle de circ amb  la Companyia Passabarret a la Plaça de les Arenes.

I també dissabte  es presentarà al casal carrasclet  la marxa Som. Una iniciativa que vol recórrer a peu totes les comarques del principat, en 4 columnes que confluiran a Montserrat el proper  31 de juliol.  L’objectiu de la marxa, que passarà per la nostra comarca entre el 4 i el 9 de juny és recollir la veu del poble per proposar un nou model de democràcia al país. 

 

Publicitat