La marxa Som passarà pel Priorat entre els dies quatre i nou de juliol per tal de reclamar més democràcia participativa i recollir  la voluntat dels pobles de Catalunya respecte la creació d’un nou país.

La marxa sortirà de quatre punts diferents del principat de Catalunya i tots confluiran els proper 31 de juliol a Montserrat.  El passat dissabte es va presentar a la seu del Casal Carrasclet aquesta iniciativa que tal com explica Irene Alerm, Tècnica del Pas, organitzadors de la marxa, el projecte vol servir perquè és debati com augmentar la democràcia participativa.

Irene Alerm, tècnica del Pas.

El participants de la marxa s’aturaran al Molar, Falset, Torroja del Priorat, la Morera del Montsant i Cornudella. La marxa permet seguir tot el recorregut o només un part del mateix, amb inscripció prèvia en els dos casos.

El ple de la Diputació de Tarragona va aprovat per unanimitat la concessió de subvencions per valor de  més de vuit milions d’euros corresponents a l’anualitat de 2016 del Pla d’Actuació Municipal (conegut per les seves inicials com a PAM) destinats als municipis de la demarcació.    L’acord contempla destinar 7 milions tres-cents mil  euros al programa de despesa corrent del consistoris  i 892 mil  euros al programa d’Inversions, que inclou obres de construcció, arranjament o millora d’infraestructures públiques de subministrament d’aigua, depuradores, urbanització i arranjament de vies. Es tracta del darrer any del període 2013-2016 pel que  la  inversió global destinada a aquest pla durant els quatre anys s’ha situat al voltant dels 50 milions d’euros.

En la darrera assemblea anual de  de les Regions Europees Vitícoles ( AREV), el director de l’Incavi, Salvador Puig va proposar  que, a l’hora de concedir les noves autoritzacions de plantacions, es prioritzi també les superfícies per vinya en fortes pendents, amb la finalitat de mantenir el patrimoni vitícola, la qualitat i el medi ambient. Entre altres qüestions tractades en la reunió de les regions vitivinícoles europees, celebrada a la República Txeca es va tractar precisament, com salvar i promocionar la viticultura en fortes pendents i l’enoturisme, a banda de les negociacions del Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió  i, també,  de revalidar el president de l’AREV, Sergio Chiamparino, de la regió italiana de Piemonte. També es va posar damunt la taula la necessitat de traslladar la seu de l’Arev , fins ara a la Champagne, a Brusel·les.

El Falset esportiu acaba la lliga del grup 2 de tercera catalana amb una derrota contundent al camp de l’España-Canonja que va superar els prioratins per sis gols a dos. Josep Maria Prous al minut setanta-nou, quan el marcadors ja era favorable als locals amb quatre gols, va marcar pels falsetans  i Daniel Montiel al vuitanta-sis va fer pujar el cinc a dos.  El falset acaba la competició en cinqué lloc d’un grup el segon de la tercera catalana amb disset equips, els falsetans han aconseguit  cinquanta set punts i pel que fa als gol n’han fet  setanta-cinc gols i n’ha rebut seixanta-set, el més golejat dels cinc primers equips.  Al llarg de trenta-quatre partits,  guanyat divuit partits, han perdut tretze vegades i han  empatat tres encontres. Daniel Montiel ha estat el màxim anotador falsetà amb tretze gols al llarg de la competició.

El juvenil també va acabar la temporada a la Canonja i també amb derrota en el cas dels juvenils per tres gols a zero. Els juvenils han acabats onzens d’una lliga amb setze equips, amb vint-i-nou punts. Han vist porteria seixanta-set vegades però són els quart equip més golejat amb noranta-dos gols rebuts. Han guanyat vuit partits al llarg de la competició,  n’han empatat cinc i han perdut disset vegades. Oriol Penna ha estat el màxim golejador de la temporada dels juvenils amb 22 gols. 

 

Publicitat