Primer posicionament institucional de la comarca contra el pas del Rally Catalunya Costa Daurada pel priorat. En el consell d’alcaldes celebrat dimarts es va aprovar una moció de rebuig al pas de la prova per setze vots a favor i dos abstencions dels alcaldes i alcaldesses prioratins.

El president del Consell Comarcal Joan Carles Garcia va comentar la votació en el ple de l’ens celebrat el mateix dimarts. Garcia valorava pels micròfons de ràdio falset el resultat de la votació del consell d’alcaldes.

Joan Carles Garcia, president CCP

Des de les CUP reiteraven el seu alineament amb les posicions contraries al pas del Rally i les seves conseqüències per la comarca. Damià Fàbrega el conseller de les Cup, a l’oposició del consell comarcal,  assenyala  els desperfecte que provoquen el seguidors de la prova automobilística com un dels arguments més rellevant per posicionar-se en contra.

Damià Fàbrega, conseller de les CUP

A l’informatiu cap de setmana repassarem altres temes que es van tractar en el ple del consell prioratí.

La Generalitat i La Diputació de Tarragona establiran quines carreteres pertoquen a cada administració en breu. Segons declaracions del president de la Diputació tarragonina, Josep Poblet, en l’entrevista que podran escoltar integra el proper dissabte, les dos administracions ja tenen molt avançat el repartiment de les vies que li pertoca a cada administració. 

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona

Poblet, en l’entrevista, també explica en quin punt es troba el pla zonal de la diputació, entre d’altres qüestions relatives al Priorat i l’economia de la demarcació.

L’avaluadora de la carta europea del turisme sostenible del Priorat ha visitat la comarca aquesta setmana. Durant dos dies la persona encarregada de verificar sobre el terreny, amb entrevistes a les entitats i persones , la relació entre la proposta i la realitat del territori, va poder reunir-se amb les diferents administracions i va trepitjar els territori com comenta Neus Miro, gerent del Parc.

Neus Miró, coord. del Parc Natural de la Serra de Montsant

Ara caldrà espera fins al mesos de octubre o novembre per saber si, finalment, el Priorat rep l’acreditació de la carta europea del turisme sostenible.

Publicitat