L’ajuntament de Falset participa, al costat del comerços locals, en la campanya conjunta de 31 municipis catalans per tal de promocionar  el comerç de proximitat i vinculat a un territori. Sota el nom Barris antics molt per oferir, s’ofereix als clients dels comerços locals un cupons per entra al sorteig d’una visita en un dels més de trenta pobles que participen en la campanya i que inclouen visites a museus, degustracions gastronòmiques o xecs regals entre d’altres.

En el cas dels premiats amb la visita a la capital del Priorat visitaran el castell del vi, realitzaran diferents tastos i un obsequi del consistori falsetà. Els diferents guanyadors dels premis es donaran a conèixer el dia 16 de juliol i la visita al Falset està prevista pel 22 d’octubre.

Entre els municipis participants hi ha Vic, Tortosa, Ulldecona o la Bisbal d’Empordà.

El Consell Comarcal finalitza el programa treball i formació que ha permés la contractació de tres persones aturades majors de 45 anys de la comarca.  Les tres persones contractades per l’ens comarcal han dut a terme  treballs de tasques de paleteria, neteja i de suport a les brigades forestal i de manteniment del Programa Mixt Treball i Formació (PANP) en  17 municipis de la comarca. També han realitzat alguns treballs a la seu del Consell Comarcal del Priorat.

En paral·lel, els treballadors contractats han cursat més de 20 hores de formació sobre competències lingüístiques (a càrrec del Servei Comarcal de Català del Priorat) i sobre aplicacions de les competències lingüístiques a la redacció de textos (a càrrec de l’AODL i la tècnica comarcal de Formació i Ocupació del Consell Comarcal del Priorat).

El proper cap de setmana sis explotacions agràries, tres restaurants i quatre allotjaments rurals participaran en la primera edició de Benvinguts a Pagès , per tal de donar a conèixer com es treballa la terra per aconseguir  els diferents productes que arriben a les taules de les llars. Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. A la majoria de comarques també es programen activitats complementàries, majoritàriament de caràcter lúdic i cultural.

Benvinguts a pagès  és un projecte liderat per la Fundació Alícia, amb la col∙laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i  s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme.

Publicitat