Els focs de Sant Joan arribaran d’aquí quinze dies amb una novetat important a la capital del Priorat. Una vegada la flama arribi de Porrera, municipi s’anirà a buscar enguany, es portarà al Castell del Vi per tal de commemorà els 650 anys de la inauguració de l’antiga església.

Anton Vidal, president del centre d’estudis falsetans organitzadors de l’acte, explica els motius de portar la flama al castell.

Anton Vidal, pres. Centre d’Estudis Falsetans

A partir de les 10 de la nit els dimonis del Museu sortiran del Castell amb la flama i la banda vila de FAlset per encendre la barraca a la plaça de l’artesana.

Si el passat dimarts us explicàvem la finalització del programa de Treball i Formació, de la Generalitat i el Consell comarcal, avui us comentem un nou programa d’ocupació a la comarca. En aquest cas, es tracta d’una iniciativa entre els Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona que ha permès la contractació de cinc persones que treballen des de mes de maig. El pla de foment de la diputació es va inici 2013 però aquesta any, des del territori, s’ha demanat que la brigada contractada treballin en la neteja de senders i camins.  La brigada ja ha treballat en catorze pobles i ho farà en tres més abans que acabi l’any. Està prevista que també puguin realitzar algunes tasques al Parc natural de la serra de Montsant.

I de l’agenda del cap de setmana destaquem la tradicional trobada de poetes que organitza el Centre Quim Solé, literatura i vi. L’edició d’enguany serà el proper dissabte a partir de les vuit del vespre al mirador del vi dels Guiamets i comptarà amb la participació de Josep Pedrals, Enric Cassases, Joan Todo, Núria Martínez-Vernis, Martí Sales i Andreu Subirats.  També dissabte, però a partir de les 10 de la nit, els actors més joves de la companyia de l’Artesana, posaran damunt l’escenari la Ratera, l’adapció teatral de l’obra d’Agata Christie, que s’ha convertit en un clàssic als escenaris de Londres. Amb aquesta obra la companyia del teatre de l’Artesana celebra els seus quinze anys d’activitat. 

Publicitat